Engelsholm Højskole - kort kursus filosofi

FILOSOFISK DANNELSESREJSE

Vi skal i denne uge arbejde med temaet filosofisk livsglæde. Vi skal kigge i filosofiens historie og koncentrere os om de filosoffer og tematiseringer som vil bekræfte (affirmere) live, det gode, det herlige mv.

Filosofisk livsglæde med filosofferne Anders Fogh Jensen og Kasper Lysemose.

Vi lever i en dyster tid. Krigsstemningen, kriserne og konjunkturerne kan få os til at se nedslået på tilværelsen. Til andre tider kan det omvendte være tilfældet. Så er det jubelidioterne snarere end katastrofejunkierne, der har vind i sejlene.

Filosofien er ikke undtaget fra at svinge med i disse omskiftelser. Alligevel er der i filosofien også en understrøm, der har berøring med en dybere livsglæde, hinsides optimisme og pessimisme.

På kurset her vil vi være på sporet af denne livsglæde på filosofisk vis. Det vil vi være i fænomener som lyst, kraft, smag, lykke, latter og stil. Og til at ledsage os vil vi slå følgeskab med nogle af de største tænkere såsom Platon, Spinoza, Kant, Kierkegaard, Nietzsche, Foucault og Deleuze.

Når konjunkturerne og stemningerne changerer frem og tilbage kan det nemlig være godt at kende til noget, der ikke er så konjunkturbestemt.
Den stoiske ro er et populært bud her, men bestemt ikke det eneste. Mens stoikeren søger sin ro i en vis uafhængighed af livet, vil vi på kurset her snarere være p
å udkig efter en tænkning, der finder glæde i livets strøm.

Livet selv indeholder en livsbekræftende kraft. Og når vi søger ’det gode liv’ ved at formgive livet, så glemmer vi let, at den lykke vi måtte finde derved måske kun findes, fordi det gode allerede er i livet selv.

Ved at være sammen om disse tanker og lave disse tankers bevægelse er det håbet – og erfaringen – at det kan føre til dybere livsglæde.

Anders Fogh Jensen Engelsholm Højskole Filosofi

Anders Fogh Jensen

Underviser
Kasper Lysemose Engelsholm Højskole Filosofi

Kasper Lysemose

UNDERVISER

PRAKTISK

  • VARIGHED: 1 UGE

  • START: 02.07.2023

  • PRIS: fra 6.250 DKK

KORT OM OPHOLD: Under opholdet indkvarteres du på dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger; Stuehuset, Fæstalden og Slottet, som bidrager til dit ophold med hver deres charme og fordele. 

Har du spørgsmål om vores kurser, så ring til os alle hverdage mellem 8.00 – 14.00 på tel: 7588 3555

PRAKTISK

Engelsholm Højskole er Danmarks kreative og kunstneriske højskole.

Tag på højskole på det historiske Engelsholm slot i hjertet et af de smukkeste områder i Danmark.

Syng morgensang i Riddersalen, tag et morgendyp i slotssøen eller en gåtur i parken og fordyb dig i vores nyindrettede værksteder. 

ENGELSHOLM

  • Brug værksteder 24-7

  • Mulighed for enkeltværelse*

  • Mad med lokale råvarer og økologi

Engelsholm Højskole - slottet og parken

Fordybelse

Fællessskab

engelsholm højskole logo

ENGELSHOLM HØJSKOLE
Mail engelsholm@engelsholm.dk
Tel  +45 75 88 35 55 
(man-tors 8-14, fredag 8-13)

FORSTANDER
Jakob Bonderup
Mail jakob@engelsholm.dk
Tel +45 20 40 88 98

ADRESSE
Engelsholmvej 6
DK-7182 Bredsten