Engelsholm Højskole - fotografi kort kursus

EKSPERIMENTERENDE MØRKEKAMMERTEKNIK

Fordyb og eksperimenter i mørkekammeret med fokus på den analoge billedkunst.

Dette kursus er en legende, eksperimenterende og intens uge, hvor vi sammen fordyber os i det analoge fotografiske håndværk.

Gennem forskellige mørkekammerteknikker skal vi undersøge, hvordan vi kan skabe udtryksfulde, abstrakte og legende værker i både sort/hvid og farve. Vi skal lære teknikkerne at kende og dernæst slippe kontrollen, for at udforske hvordan vores visuelle sprog ser ud, når vi lader legen og tilfældighederne bestemme vejen.

SPÆNDENDE ANALOGE VÆRKER

I bliver introduceret til mørkekammerets traditionelle analoge processer, heriblandt fremkaldelsen af fotoprint på lysfølsomt papir, der fremkaldes i bade med kemi gennem en nøjagtig proces. Dernæst bliver i introduceret til anderledes processer, og hvordan man med lette greb kan lave spændende analoge værker. Det er teknikker som lumenprint, cyanotopi, fotogrammer og alternative fremkaldelsesprocesser.

Vi arbejder inde i værkstedet og ude i Engelsholms smukke omgivelser, når vi tvinger lys til at arbejde over tid. Ude skal vi arbejde med skoven, søen og solens stråler, og inde i mørkekammerets røde lys skal vi fordybe os i de kemiske processer og vores visuelle sprog.

Kurset er for alle. Hvis du har erfaring med at stå i mørkekammer, kan kurset give dig et nyt blik på håndværkets potentialer. Har du ingen erfaring med fotografiet og mørkekammeret er du stadig meget velkommen. Dette er en mulighed for at lære om mørkekammerets kunst på en let og afslappet måde.

UNDERVISER

Laura Bisgaard underviser fotolinje Engelsholm højskole

Laura Bisgaard Krogh

  • VARIGHED: 1 UGE

  • START: 09.07.2023

  • PRIS: fra 4.850 DKK

PRAKTISK

MATERIALER: Værkstedsafgift: 200 kr. pr. person. Der kan tilkøbes ekstra papir og kemi på kurset efter behov.

KORT OM OPHOLD: Under opholdet indkvarteres du på dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger; Stuehuset, Fæstalden og Slottet, som bidrager til dit ophold med hver deres charme og fordele. 

Har du spørgsmål om vores kurser, så ring til os alle hverdage mellem 8.00 – 14.00 på tel: 7588 3555

engelsholm højskole logo

ENGELSHOLM HØJSKOLE
Mail engelsholm@engelsholm.dk
Tel  +45 75 88 35 55 
(man-tors 8-14, fredag 8-13)

FORSTANDER
Jakob Bonderup
Mail jakob@engelsholm.dk
Tel +45 20 40 88 98

ADRESSE
Engelsholmvej 6
DK-7182 Bredsten