GLASFUSION

Vi arbejder med fusionen af arbejdet i kold og varm glas (glaspustning), og eksperimenterer med at slippe kontrollen over glasset.

Hvad sker der når du slipper kontrollen over glasset? I denne uge vil vi mixe varmt og koldt glas, og lade det fusionere i unik glas kunst. I kommer til at lave unikke kunstneriske fade og en unik vase i fusioneret glasset.

Vi skal eksperimentere!

Hvordan kommer glasset til at se ud når du først laver glasstykker i det varme glasværksted(glaspusteriet) og derefter smelter det sammen i en kold glasovn. Glasset vil ændre sig på fascinerende måder og ende ud i nogle spændende resultater! Vi vil transformere vores første glaselementer fra det varme glasværksted om til helt nye objekter i den kolde glasovn. Til sidst hopper vi tilbage til det varme glasværksted. Hvordan vil glassets udtryk ændre sig når du først har smeltet det i en kold glas ovn og til slut pustet glassets sidste form op i varmt glas. Vi arbejder frem og tilbage i de to meget forskellige processer af varmt og kold glas, for til sidst at skabe et fantastisk og overraskende stykke og kunst. 

Vi vil arbejde med følgende teknikker i glas:  Hvordan man arbejder med løst pulver i varmt glas. Hvordan man former glasset til en bestemt form og hvordan man puster i glasset for at opnå det ønskede resultat. Hvordan man forbereder en kold glas ovn til fusion og slumping. Hvordan man sliber, og sandblæser glasset i vores kolde glas værksted for at finpudse vores produkt. 

Forventninger til kurset: Dette kursus er intensivt, og processen kræver tålmodighed. Vi forventer, at du er åben overfor at lære et nyt håndværk, men også at du forstår at det vil kræve samarbejde. Glaspusteriet lukker hver aften klokken 18:00. 

UNDERVISER

Amalie Larsen

PRAKTISK

  • VARIGHED: 1 UGE

  • START: 30.07.2023

  • PRIS: fra 4.850 DKK

MATERIALER: Værkstedsafgiften er 900 kr. pr. uge. Glas købes på værkstedet. Alle ovne bliver lukket ned alle dage kl. 18.00. Det er dog stadig muligt at bruge værkstedet til slibning og lignende.

KORT OM OPHOLD: Under opholdet indkvarteres du på dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger; Stuehuset, Fæstalden og Slottet, som bidrager til dit ophold med hver deres charme og fordele. 

Har du spørgsmål om vores kurser, så ring til os alle hverdage mellem 8.00 – 14.00 på tel: 7588 3555

PRAKTISK

Engelsholm Højskole er Danmarks kreative og kunstneriske højskole.

Tag på højskole på det historiske Engelsholm slot i hjertet et af de smukkeste områder i Danmark.

Syng morgensang i Riddersalen, tag et morgendyp i slotssøen eller en gåtur i parken og fordyb dig i vores nyindrettede værksteder. 

ENGELSHOLM

  • Brug værksteder 24-7

  • Mulighed for enkeltværelse*

  • Mad med lokale råvarer og økologi

Engelsholm Højskole - slottet og parken

Fordybelse

Fællessskab

engelsholm højskole logo

ENGELSHOLM HØJSKOLE
Mail engelsholm@engelsholm.dk
Tel  +45 75 88 35 55 
(man-tors 8-14, fredag 8-13)

FORSTANDER
Jakob Bonderup
Mail jakob@engelsholm.dk
Tel +45 20 40 88 98

ADRESSE
Engelsholmvej 6
DK-7182 Bredsten