GRUNDLÆGGENDE TEKNIKKER OG OPTISKE EFFEKTER

Kom og lær de grundlæggende teknikker og lær at forstå glasset, når vi arbejder med klare glas og vores forståelse for dets kunnen.

På kurset vil du få en grundlæggende introduktion til glas og dets egenskaber. Vi vil eksperimentere og udforske glassets optiske funktioner, hvorfra du vil udvikle dine egne ideer og lade dem materialisere sig i glas.

Vi vil starte kurset ud med at udføre forskellige eksperimenter for at forstå glasset som materiale. Du vil arbejde med grundlæggende teknikker indenfor glaspustning, og få en forståelse for hvordan tyngdekraft og varme påvirker glasset.

Derudover vil vi se på teknikker til at skabe forskellige overfladeeffekter i klart glas, og udforske glassets optiske egenskaber.

Med inspiration fra vores eksperimenter vil du udvikle og skitsere små objekter eller kunstværker, som du vil afslutte kurset med at lave. Du er også velkommen til at medbringe ideer, skitser og billeder hjemmefra, som du her vil kunne arbejde videre med.

I den sidste del af kurset vil du arbejde med at realisere din ide i glaspusteriet. 

Vi vil på kurset udelukkende arbejde i klart glas, da det giver de bedste muligheder for at forstå glasset og dets egenskaber.

Kurset henvender sig til dig der gerne vil forstå og prøve kræfter med de grundlæggende principper indenfor glaspustning og glasdesign. Både begyndere og øvede er velkomne på kurset.

UNDERVISER

Ida Cordius

Korte-kurser-glaspustning-galleri-2-1400x900
Korte-kurser-glaspustning-galleri-1-1400x900

PRAKTISK

  • VARIGHED: 1 UGE

  • START: 09.07.2023

  • PRIS: fra 4.850 DKK

MATERIALER: Værkstedsafgift 900 kr. pr. uge. Glas kan købes på værkstedet.  Alle ovne bliver lukket ned alle dage kl. 18.00. Det er dog stadig muligt at bruge værkstedet til slibning og lignende.

KORT OM OPHOLD: Under opholdet indkvarteres du på dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger; Stuehuset, Fæstalden og Slottet, som bidrager til dit ophold med hver deres charme og fordele. 

Har du spørgsmål om vores kurser, så ring til os alle hverdage mellem 8.00 – 14.00 på tel: 7588 3555

PRAKTISK

Engelsholm Højskole er Danmarks kreative og kunstneriske højskole.

Tag på højskole på det historiske Engelsholm slot i hjertet et af de smukkeste områder i Danmark.

Syng morgensang i Riddersalen, tag et morgendyp i slotssøen eller en gåtur i parken og fordyb dig i vores nyindrettede værksteder. 

ENGELSHOLM

  • Brug værksteder 24-7

  • Mulighed for enkeltværelse*

  • Mad med lokale råvarer og økologi

Engelsholm Højskole - slottet og parken

Fordybelse

Fællessskab

engelsholm højskole logo

ENGELSHOLM HØJSKOLE
Mail engelsholm@engelsholm.dk
Tel  +45 75 88 35 55 
(man-tors 8-14, fredag 8-13)

FORSTANDER
Jakob Bonderup
Mail jakob@engelsholm.dk
Tel +45 20 40 88 98

ADRESSE
Engelsholmvej 6
DK-7182 Bredsten