Skip to main content

UGE 41, 2022: KOMPOSITIONSCAMP

Glæd dig til et kursus, hvor vi taler om, hvordan musikken skabes og skriver vores egen.

På Kompositionscamp får du undervisning i moderne klassiske kompositionsteknikker, orkestreringsteknikker for et bredt spektrum af klassiske instrumenter, samt analyseteknikker til at planlægge og udføre længere værker på egen hånd.

Kompositionscamp består hvert år af et unikt sammensat lærerteam af internationalt anerkendte klassiske komponister. Igennem årene har kurset været besøgt af Gavin Bryars, Bent Sørensen, Caroline Shaw, Marcos Balter, Daniel Bjarnason, Timothy Andres m.fl. Pianisten og komponisten Søren Møller planlægger og leder forløbet. Kompositionscamp er eneste kursus i Danmark af sin art, hvor alle med interesse for komposition i alle genrer får mulighed for at blive inspireret af – og tilegne sig viden fra – et specifikt specialiseret område, der dermed bliver bredt ud til at kunne tjene enhver komponist uanset niveau og genre.

Du opnår læring på Kompositionscamp igennem individuel vejledning, små øvelser, fællesfremlæggelse og diskussion af lærerteamets egne værker, samt mødet med professionelle musikere, der fremlægger spilleteknikker på deres instrument og spiller deltagernes egne skitser, komponeret på kurset. Der lægges vægt på fællesskab, netværk og at vi sammen kommer ”nye steder” hen.

Kompositionscamp er et læringsrum, hvor inspirationen og kreativitet er i centrum

Der findes ikke ”rigtigt og forkert”, og der er ikke et pres på at færdiggøre værker under kurset. Vi lægger vægt på åbenhed mod nye klange og teknikker og i særdeleshed lægger vi vægt på nysgerrighed og at opsøge inspirationen i ideer, der umiddelbart fremstår nye og fremmede.

Kompositionscamp har både en fælles almen morgensamling med oplæg og fællessang, samt aftensamling, hvor komponistens musiske område sættes i relationskontekst og historisk kontekst til det omgivende samfund og kunstscenen generelt.

Formålet med Kompositionscamp er at skabe et kompositorisk fællesskab, samt at styrke den enkelte komponists inspiration og mod til at udføre originale og personlige ideer i musikken og dermed udvikle det musiske område indenfor alle genrer.

Da nogle af kursets gæsteundervisere er internationale, vil der forekomme undervisning på engelsk. Danske undervisere vil undervise på dansk.

KURSUSLEDERE

Lil Lacy & Søren Møller

Korte-kurser-glaspustning-galleri-2-1400x900
Korte-kurser-glaspustning-galleri-1-1400x900

PRAKTISK

  • VARIGHED: 1 UGE

  • START: 09.10.2022

  • PRIS: fra 7.500 DKK

KORT OM OPHOLD:Under opholdet indkvarteres du på dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger; Stuehuset, Fæstalden og Slottet, som bidrager til dit ophold med hver deres charme og fordele. 

Har du spørgsmål om vores kurser, så ring til os alle hverdage mellem 8.00 – 14.00 på tel: 7588 3555

PRAKTISK

Engelsholm Højskole er Danmarks kreative og kunstneriske højskole.

Tag på højskole på det historiske Engelsholm slot i hjertet et af de smukkeste områder i Danmark.

Syng morgensang i Riddersalen, tag et morgendyp i slotssøen eller en gåtur i parken og fordyb dig i vores nyindrettede værksteder. 

ENGELSHOLM

  • Brug værksteder 24-7

  • Mulighed for enkeltværelse*

  • Mad med lokale råvarer og økologi

Engelsholm Højskole - slottet og parken

Fordybelse

Fællessskab