SANGSKRIVNING:

”As this song came to me unknowingly, this song could be you, could be me” George Harrison’s, This Song fra 1976

Linjen fra George Harrisons sangs synes at beskrive en forbindelse mellem den mystiske oplevelse, det kan være, når en sang, som ikke eksisterede før, pludselig findes. Såvel som erkendelsen af at sange kan operere i vores kultur som musikalske samlingspunkter for en fælles social hukommelse: Sangen kunne være skrevet af dig, af mig og repræsenterer et vi – et vi som deler følelser, tanker, historie.

Opstår sange mon bare ud af den blå luft? Eller er de et resultat af vore menneskelige erfaringer? Er de således også et resultat af konkrete teknikker, metoder, strategier, vaner og smag?

SANGSKRIVERKURSUS

På Engelsholms Sangskriverkursus dykker vi ned i den nyere sangskrivnings historie; i de kompositoriske teknikker og kunstneriske strategier, sangskrivningen har benyttet sig af, særligt gennem det 20. århundrede. Via oplæg, analyser, skrivning og feedback skal vi i ugen undersøge, hvor de sange, vi skriver, kommer fra. Hvordan de er blevet til. Hvad forsøger de at udtrykke? Og er det, de udtrykker, mon stadig relevant ude i fremtiden.

FORTID OG FREMTID

De spørgsmål skal vi i fællesskab spejle i de nye lyde og ord, vi skaber. Der findes ikke rigtige og forkerte måder at skrive en sang på. Der er forskellige måder at udtrykke noget på, og man behøver ikke engang at udtrykke sig selv – det gør man helt af sig selv. På kurset handler det om at prøve nyt og få ny inspiration. Om at finde nye perspektiver på det musikfænomen, der konstant søger at lokke os til at lytte efter. Nye perspektiver på at dele det følelses- og tankeindhold vi i vores moderne livsverden navigerer i.

ERFAREN ELLER NY?

Derfor er kurset for den erfarne sangskriver, og for dén, som endnu har en sangskriver at finde i sig – vi prøver alle blot at udtrykke, hvordan vi oplever verden. På sangskriverkurset kan du medbringe, hvad du har (af udstyr som evner).

Vi bygger ovenpå dit udgangspunkt, uanset om du er vant til at skrive på konventionelle instrumenter eller producere sange elektronisk. 

UNDERVISER:

Bjarke Porsmose

Korte-kurser-glaspustning-galleri-2-1400x900
Korte-kurser-glaspustning-galleri-1-1400x900

PRAKTISK

  • VARIGHED: 1 UGE

  • START: 02.07.2023

  • PRIS: fra 4.850 DKK

KORT OM OPHOLD: Under opholdet indkvarteres du på dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger; Stuehuset, Fæstalden og Slottet, som bidrager til dit ophold med hver deres charme og fordele. 

Har du spørgsmål om vores kurser, så ring til os alle hverdage mellem 8.00 – 14.00 på tel: 7588 3555

PRAKTISK

Engelsholm Højskole er Danmarks kreative og kunstneriske højskole.

Tag på højskole på det historiske Engelsholm slot i hjertet et af de smukkeste områder i Danmark.

Syng morgensang i Riddersalen, tag et morgendyp i slotssøen eller en gåtur i parken og fordyb dig i vores nyindrettede værksteder. 

ENGELSHOLM

  • Brug værksteder 24-7

  • Mulighed for enkeltværelse*

  • Mad med lokale råvarer og økologi

Engelsholm Højskole - slottet og parken

Fordybelse

Fællessskab

engelsholm højskole logo

ENGELSHOLM HØJSKOLE
Mail engelsholm@engelsholm.dk
Tel  +45 75 88 35 55 
(man-tors 8-14, fredag 8-13)

FORSTANDER
Jakob Bonderup
Mail jakob@engelsholm.dk
Tel +45 20 40 88 98

ADRESSE
Engelsholmvej 6
DK-7182 Bredsten