Skip to main content
Forstander Jakob Bonderup
FORSTANDER

JAKOB BONDERUP

“For mig er Højskolen det ultimative rum for faglig, social og demokratisk oprustning. En slags kreativt og menneskeligt akvarium med en unik udfoldelses- og udviklingsmulighed, som for mange bliver en afgørende basis i deres videre liv. Dels for egne færdigheder men også en netværksbasis i kraft af det sociale og faglige netværk, akvariet har særligt gode vækstvilkår for.”

Fag: Musikhistorie, Højskolesangbogen, Højskoleaftner, Kor og Musikforståelse

Uddannelse & baggrund:
Jakob Bonderup (1970) har fået højskole ind med modermælken som søn af en far, der både var højskolelærer og siden -forstander. Han er uddannet kontra- og el bassist, foredragsholder, arrangør, komponist, korleder og musiklæreruddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium.
Siden 1990 har han været professionel musiker i mange forskellige sammenhænge og genrer.

Før Jakob kom til Engelsholm, underviste han i 10 år på Brandbjerg Højskole, Det Jyske Musikkonservatorium (RM og AM), Den Fynske Talentskole, diverse musikstævner og musikskoler. Derudover har han været stævneleder for det legendariske jazzstævne på Brandbjerg fra 1997-2005, samt Vinterstævnet og Engelsholmstævnet fra 2006 og frem til i dag, hvor han stadig leder de nævnte stævner. 
Jakob sad desuden med i redaktionen af 18. udgave af højskolesangbogen og rejser landet rundt og laver sang- og fortælletimer.

Jakob sidder i flere bestyrelser bl.a. som bestyrelsesleder i Den Jyske Kunstfond, der sorterer under Statens Kunstfond.

I 2006 blev Jakob hentet til Engelsholm Højskole bl.a. for at starte en musikprofil op på højskolen, der ikke tidligere havde haft musik på skemaet. I 2011 blev han forstander.