Skip to main content
David Mondrup Elektronisk Musik Engelsholm Højskole
UNDERVISER

DAVID MONDRUP

“Elektronisk musik er ikke en genre”

FAG: Elektronisk musik

UDDANNELSE OG BAGGRUND
David Mondrup (1971) er diplomuddannet rytmisk pianist fra Det Jyske Musikkonservatorium. Han har siden sin studietid primært arbejdet med elektronisk musik og folkemusik, både som udøvende, som producer og som underviser.

Han er mere eller mindre opfinderen af faget elektronisk musik, som han i sin tid startede op på Vestbirk Højskole. Der er formodentlig ikke nogen musiklærere i kongeriget, der har undervist SÅ mange timer i faget som David. Han opfinder og udvikler stadig videre på faget – pioner-ånden lever i bedste velgående.

David har således RIGTIG mange studerende, udøvende og uddannede elektroniske musikere på samvittigheden, som den centrale figur, han har været i det elektroniske musikmiljø.

Derudover er han programmør, musiker og producer i folktronica bandet Vaev, der indtil videre har udgivet ét album i 2020. Han har desuden udgivet albummet Folktronic under kunstnernavnet monsdrum, albummet Songtronica i samarbejde med sangskriveren Martin Høybye, og to albums med folktronica bandet Mallebrok.

David arbejder for tiden udover på Engelsholm også på Det Jyske Musikkonservatoriums elektroniske afdeling, hvor han vejleder de studerende i deres praktik og underviser i pædagogik og formidling. Han er derudover aktiv som workshopholder.