Skip to main content
Dorte Brøchner Jessen Engelsholm Filosofi
UNDERVISER OG MENTOR

DORTE BRØCHNER JESSEN

Fag: Dorte underviser i studiekreds

Uddannelse & baggrund:

Dorte er uddannet dansk- og idrætslærer. Hun har desuden en diplomuddannelse i pædagogisk psykologi og en kandidat i pædagogisk filosofi. Det bruger hun, når hun underviser i studiekredsen Filosofaen, som er en del af de fag, der udbydes i blokken studiekreds onsdag formiddag. Derudover er Dorte også mentor for de elever på højskolen, som har brug for på tomandshånd at tale om forhold, der kan være svære at håndtere selv.

“Jeg nyder at undervise og tale med elever. Jeg håber, at jeg kan bidrage til en åben, modig, kærlig og nysgerrig tilgang til tilværelsen med hinanden. Filosofisk tænkning giver anledning til at perspektivere og bevidstgøre vores nutidige dilemmaer, skærpe vores dømmekraft og nuancere det billede, vi allerede har af den verden, som vi alle på forskellig vis er en del af.  Det inviterer jeg gerne eleverne med på opdagelse i. 

Åbner man slottets store tunge dør, står man allerede i den smukkeste natur. Det naturen er, minder os om og byder os på, er derfor muligt at inddrage i undervisningen og hverdagen på højskolen. Det ser jeg som et stort privilegium.”