Skip to main content
Marius Nielsen Underviser audiovisuel kunst Engelsholm Højskole
UNDERVISER

MARIUS NIELSEN

“Jeg bruger teknologi til at lave kunst, som mennesker kan nyde i den virkelige verden.”

Fag: Marius underviser i i audiovisuel kunst og VJing på Engelsholm Højskole. 

Uddannelse & baggrund:
Marius Juul Nielsen (1994) har en BA i Visuel Kommunikation fra Danmarks Medie- & Journalisthøjskole og har arbejdet som freelancer med grafisk design og animation.

Marius Juul Nielsen har arbejdet med levende visuals siden 2012, hvor han og en ven lavede et kunstværk ved hjælp af to diasprojektorer og en video af madfarve i yoghurt.

Derfra udviklede det sig til at bruge software som VDMX og MadMapper til at skabe visuals, en uddannelse i interaktionsdesign fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og være freelance videokunstner i København, hvor han har arbejdet med visuelle projekter for spillesteder, bands og festivaler.

Fx har han bygget en kæmpe rød robot, optrådt live for sovende publikum og har været VJing for numre som Kalaha, Kenton Slash Demon, Rumpistol, Peter Sommer, Sanne Salomonsen, Yör og Bjørn Svin.

Han brænder for at give sin viden videre her på Engelsholm Højskole og giver sin viden og passion om design, software og hardware videre til håbefulde billedkunstnere. Pensum tager udgangspunkt i hans egen praksis og erfaringer, som han stadig udforsker som et aktivt medlem af den danske VJing-scene.

I øjeblikket er han optaget af at fusionere den analoge og digitale videos verden ved at bruge den ikoniske Panasonic WJ-MX50 videomixer og TouchDesigner.

Hans arbejde kredser som regel om at skabe visuelle oplevelser i forhold til live musik eller optrædener, ved at bruge alt fra kode til aldrende videoudstyr.