Skip to main content

VILD MED VALGFAG

Ny inspiration og krydsfaglighed
ENGELSHOLM _ valgfag

På Engelsholm Højskole dyrker vi fagligheden i vores linjefag og krydrer dem med inspiration og håndværk fra forskellige andre fag.

Hver fredag formiddag har du et valgfag. Valgfagene spænder bredt i tema, nogle tager direkte afsæt i en praksis fra et linjefag mens andre handler om noget helt, helt andet.

På valgfagene har du derfor mulighed for at få et indblik i et andet linjefag end dit eget, eller tage en pause fra kunsten og bruge din krop og hoved på en ny måde. Det er nemlig ikke kun linjefagslærerne der tilbyder valgfag, men også skolens pedeller, oldfrue, forstanderen og gæsteundervisere udefra.

Valgfagene er korte forløb, og du når derfor at have 3-4 valgfag i løbet af et semester.

Eksempler på valgfag: 
Hyg og Byg – Kreativ Dans og Bevægelse – Croquis – Smykker – Kor – Musikkens Mestre – Mørkekammer – Kreativ Kode – 3D – Cykel – Folkemusik – Læsekreds – LEGO – Vintage – Kreativ Meditation – Fredagskroppen

„Det er vigtigt, at man ikke kun nørder sit linjefag – men får inspiration i helt andre kreative og almene fag eller i aktiviteter hvor du mærker og udfordrer kroppen. Et udvidet udsyn vil til enhver tid give dig endnu flere værktøjer og perspektiver i din skabelsesproces.“
Jakob Bonderup, Forstander