Skip to main content

På herrens mark: rundt om eksistensens grundfænomener

I denne kursusuge foretager vi en ekspedition ind på herrens mark og møder en række af eksistensens grundfænomener – om vi også møder herren selv må vise sig.

Som mennesker lever vi ikke vores liv umiddelbart og uproblematisk. For at leve livet må vi også føre det. Problemet er bare, at der ikke følger nogen manual med til et menneskeliv. Mennesket er “på herrens mark”.

Eksistensfilosofien tager livtag med lige præcis det problem: Hvad indebærer det at være kastet ind i eksistensen?

Kom rundt om eksistensen på en uge, hvor vi gennem foredrag, samtale og en lille bid tekstlæsning,, undersøger en række grundfænomener ud fra nogle af de største tænkere. Vi skal høre om ’livet’ med Arendt, om “angst” og “samvittighed” med Heidegger, om “fællesskab” med Esposito, om moral” og “latter” med Nietzsche, om “glæde” og “kærlighed” med Kierkegaard – og med inddragelse af en række andre forfattere såsom Sokrates, Aristoteles, Shakespeare og Kafka, m.m.

Det kræver ingen specielle forudsætninger at deltage i kurset andet end et vist mål intellektuel og eksistentiel eventyrlyst.

UNDERVISERE
Kasper Lysemose

PRAKTISK

Kort om opholdet:
Under opholdet indkvarteres du på enten dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger: Stuehuset, Fæstalden og Slottet. Hver bygning bidrager til opholdet med sin egen unikke charme og fordele.

Har du spørgsmål om vores kurser?
Så send en mail til engelsholm@engelsholm.dk eller ring til os på tlf. 7588 3555.