Skip to main content

DET PERSONLIGE PORTRÆT

Et portræt er en personlig fortælling omkring et menneske, i en tid, på et sted. Det stærke portræt kan fange det fortryllende øjeblik, hvor et menneskes personlighed træder frem i lyset.

Du skal ved hjælp af dit kamera dykke ind under huden på et andet menneske. Du skal lære dem at kende og fortælle deres historie. På dette kursus vil vi sammen arbejde med, hvordan du kan bruge lyset, dine omgivelser og udtrykket hos det menneske, du fotograferer til at definere et portræt og gøre det dragende og interessant. Som portrætfotograf skal du være mere end en tilskuer.

Du skal så tæt på med kameraet, at du kan mærke det andet menneske. Det vil være med til at skabe en følelse af intimitet og skabe en kontakt til det menneske, du fotograferer. Du vil lære at skabe gensidig tillid og få den, du fotograferer til at åbne sig. Du skal turde satse og give noget af dig selv, så vil du opleve at din model vil gøre 
det samme.

Du skal gå på opdagelse i at skabe portrætter, der er personlige men ikke private, 
så de bliver inderlige og fortrolige. I løbet af ugen vil der være oplæg, praktiske opgaver og fælles kritikklasse. Vi taler sammen og giver feedback til hinandens portrætter, så vi alle kan lære noget om hinanden, fotografiet og ikke mindst os selv.

Sidst på ugen laver vi en lille fotoudstilling med fotografier fra ugen. 

Dette kursus handler om portrættet – ikke om kamerateknik.

Der er ingen krav til udstyr. Du kan godt deltage på kurset uden udstyr, da skolen råder over udstyr, der kan lånes. Det er dog en fordel, hvis du medbringer eget digitalkamera samt egen computer med Adobe Photoshop eller Adobe Lightroom. Ekstra papir og print kan tilkøbes på kurset.

Hvis du har spørgsmål til kurset er du velkommen til at skrive til Laura på: laura@engelsholm.dk

UNDERVISER:
Laura Bisgaard Krogh

 

PRAKTISK

Kort om opholdet:
Under opholdet indkvarteres du på enten dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger: Stuehuset, Fæstalden og Slottet. Hver bygning bidrager til opholdet med sin egen unikke charme og fordele.

Har du spørgsmål om vores kurser?
Så send en mail til engelsholm@engelsholm.dk eller ring til os på tlf. 7588 3555.