Beskrivelse følger. Tilmelding 1. april 2023

/ / / I DEN GODE SANGS TJENESTE Vi dykker ned i alt det, der får en sang til at blive hos os. Historierne der går lige i hjertet eller måske på hjernen.

Vi tager fat i noget så abstrakt, som inspiration kan være, med udgangspunkt i helt konkrete skriveøvelser. Og vi dykker ned i alt det, der får en sang til at blive hos os; historierne vi kan genkende os selv i, og melodierne der går lige i hjertet – eller måske på hjernen. 

Vi starter dagen sammen med et oplæg, og en opfølgende snak om dagens tema, som fx. kan være melodiens opbygning, tekstens fortælling eller sangens form og helhed. Vi laver individuelle skriveøvelser for at idégenerere til at skrive en sang hver dag i løbet af kurset. Vi kigger på rammerne inden for en række forskellige genrers sangskrivning fra Ariana Grande til Annika Aakjær, for at se hvordan vi kan følge, udfordre eller måske ligefrem bryde dem. Der vil være rig mulighed for at få individuel feedback og sparring. Derudover skaber vi et rum sammen, hvor vi nysgerrigt lytter og lærer af hinandens kompositioner.

Kurset er både for dig, der skriver på analoge instrumenter og/eller computer (bruger du computer, bør du selv medbringe denne). 

Om underviseren

Josefine Alstrup-Mathiesen arbejder som sangskriver, producer og artist. Hun er uddannet fra The Collective School of Music i New York, og udover sit kunstneriske virke arbejder hun som sangunderviser, hvor hun har forberedt elever til alt fra Scenekunstskolens optagelsesprøve til børnenes MGP. Som sangskriver har hun skrevet med en lang række andre kunstnere, så hun kender både processen ved at skrive med andre og på egen hånd. Hun har desuden tidligere erfaring som gæsteunderviser i sangskrivning på Engelsholm.

“Det var faktisk netop et sommerkursus på Engelsholm, der for alvor fik mig til at se mig selv som sangskriver, og gav mig blod på tanden for at skrive mere. Jeg har altid skrevet sange, men det at være i så smukke omgivelser, og lære at se sangskrivning som et håndværk, var helt vildt for mig. Det er den nysgerrighed og udtryks-trang, jeg håber på at give videre på kurset i år.”

SÆRLIGT FOR KURSET I UGE 32

Dette hold er en del af kurset TreToEngelsholm i uge 32, hvor der også er hold inden for fotografi, billedkunst, sangskrivning, musikproduktion, podcast, grafik, VJing, keramik, vild analyse og kold glas. Kurset arrangeres i samarbejde med Engelsholm Elevforening. Kursusprisen er i denne uge lidt billigere end på de øvrige værkstedskurser, vi tilbyder hen over året. Fordi vi her fortrinsvist benytter os af kompetente tidligere elever som undervisere. De er nøje udvalgt, men for nogles vedkommende er det første gang, de prøver kræfter med at undervise her på skolen.

SÆRPRIS FOR MEDLEMMER AF ELEVFORENINGEN

Har du gået på Engelsholm Højskole i 12 sammenhængende uger eller mere, og er du medlem af Elevforeningen, får du ugekurset til en ekstra favorabel pris. Se mere her.

I den efterfølgende weekend er der træf for tidligere elever. De har deres eget program, men for nogles vedkommende dukker de op allerede fredag aften, så der bliver et mindre overlap, men ikke noget specielt indgribende.

Tilmelding åbner 1. april 2023, kl. 12.00.

Korte-kurser-glaspustning-galleri-2-1400x900
Engelsholm Højskole Sangskrivning

PRAKTISK

  • VARIGHED: 1 UGE

  • START: 06.08.2023

  • PRIS: fra 4.150 DKK

MATERIALER: Medbring meget gerne dit eget malergrej, lærreder, malertape, mm. Skolen har en lille butik, hvor du kan købe basisvarer: pensler, lærreder og maling. Værkstedsafgift på 75 kr. pr. uge

KORT OM OPHOLD: Under opholdet indkvarteres du på dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger; Stuehuset, Fæstalden og Slottet, som bidrager til dit ophold med hver deres charme og fordele. 

Har du spørgsmål om vores kurser, så ring til os alle hverdage mellem 8.00 – 14.00 på tel: 7588 3555

PRAKTISK

Engelsholm Højskole er Danmarks kreative og kunstneriske højskole.

Tag på højskole på det historiske Engelsholm slot i hjertet et af de smukkeste områder i Danmark.

Syng morgensang i Riddersalen, tag et morgendyp i slotssøen eller en gåtur i parken og fordyb dig i vores nyindrettede værksteder. 

ENGELSHOLM

  • Brug værksteder 24-7

  • Mulighed for enkeltværelse*

  • Mad med lokale råvarer og økologi

Engelsholm Højskole - slottet og parken

Fordybelse

Fællessskab

engelsholm logo

ENGELSHOLM HØJSKOLE

Mail engelsholm@engelsholm.dk
Tel  +45 75 88 35 55 
(man-tors 8-14, fredag 8-13)

FORSTANDER
Jakob Bonderup
Mail jakob@engelsholm.dk
Tel +45 20 40 88 98

ADRESSE
Engelsholmvej 6
DK-7182 Bredsten

Sociale medier