ISCENESÆTTELSE

Vi sætter fokus på iscenesættelser i kunsten. Hvordan afbilleder kunstneren sig selv og andre. 

Tag på sommerkursus på Engelsholm Højskole. Et ugekursus på på sommerhøjskolen, hvor vi dykker ned i, hvordan vi iscenesætter os selv med kunstens greb.

ISCENESÆTTELSE

I denne uge undersøger vi forskellige måder at male iscenesættelser på. Hvordan har kunstnere gennem tiden afbildet sig selv og andre? Hvad siger et portræt, hvor man ikke konfronteres med personens øjne, men kun ser ryggen og nakken?

Kan du male et portræt uden at male personen? Hvordan relateres personen til verden? Hvilke farver og former siger noget om personen? Er der også en skyggeside? Hvad er personens vigtigste relationer?

Hvilke ting i ens hjem giver et indtryk af personen: I en tid, hvor selfies, snapchats og andre sociale medier er hverdag, er det også oplagt at flytte kameralinsen lidt. En bunke rod, en opslagstavle med minder, et kig ind i garderoben, skohylden, yndlingshavestolen. Alt er der plads til i maleriet – alt kan fortælle…

Som forberedelse til kurset er det en god ide at indsamle fotos, udklip og lignende af portrætter/iscenesættelser, der kan fungere som inspiration til malerierne. 

Ugen byder på en vekslen mellem inspirerende oplæg, individuel og fælles vejledning og billedgennemgang, opgaver samt konkrete teknikker, men du er også altid velkommen til at arbejde ud fra egne ideer.

Kurset er for alle – nybegyndere såvel som øvede malere.

UNDERVISERE
Kristine Hellesøe Appel og Bente Stamp

  • Engelsholm billedkunst langt kursus
  • Engelsholm billedkunst langt kursus
  • Engelsholm billedkunst langt kursus
  • Engelsholm billedkunst langt kursus

PRAKTISK

  • VARIGHED: 1 UGE

  • START: 09.07.2023

  • PRIS: fra 4.850 DKK

MATERIALER: Medbring meget gerne dit eget malergrej, lærreder, malertape mm. Vi arbejder udelukkende med akrylmaling. Skolen har en lille butik, hvor du kan købe basisvarer: Pensler, lærreder og maling. Værkstedafgift på 100 kr. pr. uge

KORT OM OPHOLD: Under opholdet indkvarteres du på dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger; Stuehuset, Fæstalden og Slottet, som bidrager til dit ophold med hver deres charme og fordele. 

Har du spørgsmål om vores kurser, så ring til os alle hverdage mellem 8.00 – 14.00 på tel: 7588 3555

PRAKTISK

Engelsholm Højskole er Danmarks kreative og kunstneriske højskole.

Tag på højskole på det historiske Engelsholm slot i hjertet et af de smukkeste områder i Danmark.

Syng morgensang i Riddersalen, tag et morgendyp i slotssøen eller en gåtur i parken og fordyb dig i vores nyindrettede værksteder. 

ENGELSHOLM

  • Brug værksteder 24-7

  • Mulighed for enkeltværelse*

  • Mad med lokale råvarer og økologi

Engelsholm Højskole - slottet og parken

Fordybelse

Fællessskab

engelsholm højskole logo

ENGELSHOLM HØJSKOLE
Mail engelsholm@engelsholm.dk
Tel  +45 75 88 35 55 
(man-tors 8-14, fredag 8-13)

FORSTANDER
Jakob Bonderup
Mail jakob@engelsholm.dk
Tel +45 20 40 88 98

ADRESSE
Engelsholmvej 6
DK-7182 Bredsten