Skip to main content
David Mondrup Elektronisk Musik Engelsholm Højskole
UNDERVISER

Margrethe Kruse Ellegaard

“Kunst handler om os alle – om det, at være menneske i verden”

Margrethe er uddannet tegner og grafiker fra Designskolen Kolding. Derudover er hun cand. mag.i kunsthistorie og museologi fra Aarhus Universitet samt voksenunderviser fra Jelling Seminarium.

Sideløbende med undervisningen arbejder Margrethe som selvstændig billedkunstner, hvor hun skaber store oliemalerier og forskellige tegne- og udsmykningsopgaver for bl.a. museer, institutioner og forlag. Margrethe har lang erfaring i at undervise i tegning, maleri, billedkunst samt kunst-og kulturfag på kunstmuseer, seminarier, højskoler, daghøjskolerm.m.

Margrethe har således en både praktisk og teoretisk tilgang til billedkunsten. Hun har en uhøjtidelig tilgang til kunst og punkterer gerne eventuelle myter og snobberi med henblikpå at trænge ind til kernen i, hvad det vil sige at være skabende.

Eksempler på kunsthistoriske emner: avantgardekunst, skulptur, punk, designhistorie og maleri. I undervisningen lægges der stor vægt på refleksion og undren, og hvor det giver mening for forståelsen af de forskellige kunstperioder, inddrages relevante teorier og teoretikere. Tegneundervisningen indeholder præsentation af forskellige metoder og materialelære, og der er både højt til loftet og plads til fordybelse.