Skip to main content

Mathias Heise & Bjarke Mogensen

Koncert

Arrangeres i samarbejde med Randbøl-Nørup Menighedsråd
OBS: Vi kan desværre ikke tilbyde medlemsrabat på dette arrangement pga. den aftale, der er lavet mellem parterne.

I grænselandet mellem den jazz-inspirerede verdensmusik og de gamle klassiske mestre mødes to af Danmarks mest anerkendte unge musikere i et farverigt program, der udforsker de to instrumenters fælles klang samt forskelligheder.

Bjarke Mogensen og Mathias Heise mødte hinanden idet de begge optrådte på Bent Fabricius-Bjerres sidste album, og ikke mindst på grund af deres specielle, men alligevel beslægtede instrumenter, gik der ikke længe før de to fattede interesse og sympati for hinanden. De besluttede sig for at lave en duo, og deres første koncert blev sendt på DR2 den 19. juli 2020 som en del af programmet “Sommerscenen”.

At den kromatiske mundharpe og accordeonet har meget tilfælles i måden at producere lyd på er nok en overraskelse for mange, men faktisk har instrumenterne en fælles forfader, nemlig i det årtusinder gamle instrument Sheng, et slags kinesisk mund-orgel. Alligevel er konstellationen af accordeon og kromatisk mundharpe uhyre sjældent: der er faktisk kun blevet indspillet en eneste klassisk plade i verdenshistorien, navnligt den dansk-kinesiske duo Mogens Ellegaard / Cham-Ber Huang (1961).

Bjarke Mogensen har siden han i en ung alder debuterede i en tv-udsendelse på ZDF som solist med München Symfonikerne markeret sig som en af de mest efterspurgte og alsidige musikere på den klassiske musikscene i Danmark. Han har vundet en lang række priser, herunder Kronprinsparrets Stjernedryspris i 2012 og den internationale EBU-konkurrence “New Talent” i Bratislava, debuteret som solist i Carnegie Hall og spillet med berømtheder som violinisten Gidon Kremer, bratschisten Tatjana Masurenko, samt kunstnere fra helt andre genre i kulturlivet, heriblandt Steffen Brandt, Henrik Koefoed og Benny Andersen.

Mathias Heise er en af verdens førende mundharpister. I 2013 blev han verdensmester i kromatisk jazz mundharpe ved World Harmonica Festival i Trossingen, Tyskland, i 2016 blev han tildelt Kronprinsparrets Stjernedryspris og i 2017 blev han tildelt Ben Webster Prisen, som den yngste prismodtager nogensinde. Han er en alsidig og efterspurgt musiker, der arbejder på tværs af forskellige stilarter og hele tiden er på udkig efter nye udfordringer. Senest har han markeret sig som arrangør og komponist med albummet “The Beast”, hvor han sammen med DR Big Bandet har indspillet 8 originale numre. Statens Kunstfond præmierede albummet med ordene: “Det er intet mindre end imponerende, at en 25-årig musiker laver en udgivelse med big band, hvor han selv har skrevet og arrangeret musikken samtidig med, at han optræder som en særdeles fremragende solist på projektet.”

Duoen byder på egne kompositioner såvel som nytænkte udgaver af kendte klassikere fra Bach, Debussy, Faure, Fabricius-Bjerre og Piazzolla.

En unik duo med i et unikt repertoire!


Koncert