Skip to main content

UGEPROGRAM

KORTE KURSER

Sådan ser en uge typisk ud på et kort kursus
Program Korte ugekurser Engelsholm Højskole

Et ugekursus på Engelsholm Højskole er en kombination af fordybelse, fællesskab og faglige udfordringer – alt dette i en fantastisk smuk ramme på et historisk slot med en traditionsrig højskoleånd.

Engelsholm Højskole Morgenbad

Et typisk ugekursus starter søndag eftermiddag med ankomst kl 16-17.30. Her starter vi med velkomst, indkvartering og rundvisning på værkstederne i løbet af aftenen.

EN TYPISK DAG

Er du morgenfrisk, kan du starte din dag med et frisk dyp i Engelsholm slotssø eller morgenstræk i slotsparken inden morgenmaden, der serveres i spisesalen på slottet mellem 7.45 og 8.15.

Klokken 8.30-9.00 samles vi til morgensamling i slottets riddersal, hvor vi starter dagen med en sang fra højskolesangbogen, et alment dannende oplæg til inspiration og eftertanke – det kan være omkring kunst, litteratur, filosofi eller et andet emne. Det er også på morgensamlingen, du modtager fælles beskeder.

Engelsholm Højskole Morgensamling

ARBEJDE PÅ VÆRKSTEDER

Formiddag og eftermiddag er der undervisning, oplæg og arbejde på værkstederne. Det er her, du eksperimenterer og fordyber dig i dit fag/materiale.

Har du lyst til at arbejde videre på de tidspunkter, hvor der ikke er undervisning, har du rig mulighed for det. Du har nemlig fri adgang til værkstederne døgnet rundt.

„Det er fantastisk, at der er mulighed for at arbejde i værkstedet,  både når der er undervisning og sparring med underviserne og når der er “fritid”.“

Bente Pedersen, keramik
Engelsholm Højskole Festaften

HØJSKOLEAFTEN

I løbet af ugen er der højskoleaften. Her bruger vi 1½ time sammen i riddersalen på inspiratoriske, provokerende og kunstneriske input, fx artist talks, performances, koncerter eller almene foredrag.

FERNISERING OG FESTAFTEN

Den sidste eftermiddag og aften holder vi en stor fælles udstilling, hvor vi viser de andre hold, hvad vi har arbejdet med i ugens løb. Vi starter ferniseringen med en drink og går derefter rundt og ser hinandens udstillinger.

Efter ferniseringen er der festmiddag i den smukke riddersal, hvor vi hygger os sammen, til vi ikke orker mere. 

På kursets sidste dag serveres morgenmaden fra kl. 8.00 til 9.00. Udtjekning fra værelserne skal ske senest kl. 9.00, hvorefter vi samles til morgensamling. Efter morgensamlingen er det tid til at sige farvel, og afgang følger umiddelbart efter.

MAD MED MENING

Vi elsker det gode måltid som samling for fællesskab og gode snakke. Vores dygtige køkkenteam søger for lækker og varieret mad hele ugen med fokus på økologi og gode, lokale råvarer.

Kl. 7.45 – 8.15:
Morgenmad i spisesalen med friskbagt brød, kaffe, te og alt muligt indenfor morgenmads- og mejeriprodukter.

Formiddag:
Frugt og kaffe på værkstederne.

Kl. 12.00 – 12.45:
Frokost i spisesalen eller tag det med ud i slotsparken, hvis vejret tillader det. 

Kl. 15.30 – 16.00:
Eftermiddagskaffe med kage eller brød.

Kl. 18.00 – 18.45:
Aftensmad i spisesalen.

Kl. 21.00 – 21.30:
Aftenkaffe med tilbehør, som du kan nyde i spisesalen og avisstuen.

Hvis du har fødevareallergier eller er vegetar/veganer, behøver du blot at notere det på tilmeldingsformularen, så søger vi for lækker forplejning, der passer til dine behov. 

RYGEPOLITIK

Skolen er røgfri. Der kan ryges udendørs, hvor der er opstillet askebægre.

PRAKTISK INFORMATION

Velkomstbrev med praktiske oplysninger udsendes ca. tre uger før kursets begyndelse. Ret til ændringer i program forbeholdes.