Skip to main content

FAMILIEHØJSKOLE: MUSICAL

Har du tilmeldt dig et af vores korte kurser?
Så hører du fra os inden for de nærmeste dage, om du har fået en plads på holdet.

Tag hele familien med på højskole og lad jer hvirvle ind i musicallens farverige verden.

Forestil dig, en scene fyldt med 60 børn i flotte kostumer, et liveorkester på 10–15 personer, et kor på 20 voksne mennesker, en scenografi Det Kongelige Teater vil misunde os! Det er finalen på denne skønne højskoleuge.

Det særlige er, at vi alle har en andel i denne finale, børnene spiller skuespil og synger fra scenen, mens alle vi voksne enten har været med at skrive sangene og melodierne, syet kostumerne, lavet scenografien eller bygget scenen op. Vi ved det – for vi er et hold af højskolelærere, der gjort det hver sommer i 15 år – vi bliver ved, da vi slet ikke kan undvære at stå med flokken af glade højskolekursister, det er den ultimative fællesskabsfølelse at være en del af denne proces og oplevelse.

Musicalkurset er for hele familien (fra 6 år og op). Kom med dine børn, børnebørn, onkler, tanter og bedsteforældre – alle er velkomne. Det er en dejlig måde at holde ferie på. Har du børn under 6 år er de også velkomne, men kan ikke være med på værkstederne, så derfor må forældre/bedsteforældre selv passe børnene i værkstedstiden.

 Engelsholm er et gammelt smukt slot med voldgrav og park, og udgør i sig selv meget inspirerende omgivelser.

Det er IKKE nødvendigt med teater- sangerfaring, men børnene skal naturligvis have lyst og interesse for teater.

Som voksen er du i løbet af ugen med på et værksted hvor man skriver sangene og musikken, syr kostumerne, laver scenografien eller bygger scenen op. Vi lærere kommer med rammen for historien, hvorefter teaterholdene selv udvikler skuespil og replikker. Vi arbejder ikke med hovedroller og solosang. Vi arbejder på en måde, hvor hvert barn opbygger deres egen rolles karakter og laver replikkerne selv, og der er roller til alle. Vi lægger vægt på den udvikling børnene gennemgår i løbet af ugen – resultatet er vores fantastiske forestilling, der også stråler af de voksnes store arbejde.

Alle børn er på teaterhold i grupper efter alder: de mindste – de mellemstore – de store.

Vi tilbyder også et ungehold, som også spiller teater; unge på 18 – 20 år kan være med her (eller unge som fylder 18 i løbet af 2023). Dette hold er en form for overgangshold fra barn til voksen. Derfor kan man kun være på ungeholdet to somre.

Hver dag efter morgenmaden, samles vi til morgensang (hvor der sjovt nok, altid også sker noget uforudset). Derefter er alle på værkstederne til frokostklokken lyder, derefter siesta til kl. 14.00 (man kan godt når en badetur i søen), og så er det værkstedstid igen.

Alle dage vil der være forskellige traditionelle højskoleaktiviteter efter kl. 16.00. Planlagt og spontan leg og samvær for både børn og voksne. Der bliver også tidspunkter hvor I kan holde lidt fri, men ugen er ikke egnet til samtidig at planlægge private udflugter.
 
Særlig ungdomspris for 18-21-årige: kr. 3.700,00

VOKSEN-VÆRKSTEDER

Musik

På musikværkstedet spiller vi musikken til musicalen. Noget af musikken er skrevet på forhånd, men det meste musik skal skrives og øves i løbet af ugen. Du skal ikke kunne spille på et instrument for at være på værkstedet, men lidt musikkendskab er en fordel. Tag meget gerne dit instrument med!

Kor og sangskrivning

I sangskrivning skrives teksterne til musicalens sange. Musikværkstedet skriver herefter tonerne til, og så skal der synges kor (enstemmigt og flerstemmigt), som til sidst bliver en del af stykket.

SYSTUEN – kostumer og rekvisitter

Her syes kostumer og dragter til musicalen. Vi bruger nogle enkle principper og praktisk snilde til at sy nogle fantastisk smukke kostumer, så hvert barn får sit eget. Her er det godt med nogle voksne hjælpere med en smule erfaring; der allerede kan betjene en symaskine til husbehov. Tag meget gerne din symaskine med! Desuden er det også her vi laver enkelte rekvisitter, der arbejdes i papmache, naturmaterialer, gaze, pair, plast, ståltråd mv.

Scene

På dette værksted bygges scenen op. Det gælder om på den mest kreative og alligevel enkle måde at få skabt et miljø, der passer til musicalen. Vi arbejder også med lyset til scenen, vi hygger og bygger!

Scenografi

Scenografi i miniaturestørrelse. Der fremstilles en miniaturemodel for hver scene  i forestillingen. Under forestillingen transmitteres der direkte til bagtæppet på scenen, fra hver af disse miniaturemodeller. Det kunne eksempelvis være en havn, et bjerglandskab, et køkken eller en fangekælder – hvad der nu er brug for. Der arbejdes i naturmaterialer, legoklodser, pap, papir og øvrige genbrugsmaterialer.
Laura Bisgaard underviser fotolinje Engelsholm højskole

Susie Bonnesen

Kursusleder

PRAKTISK

Kort om opholdet:
Under opholdet indkvarteres du på enten dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger: Stuehuset, Fæstalden og Slottet. Hver bygning bidrager til opholdet med sin egen unikke charme og fordele.

Har du spørgsmål om vores kurser?
Så send en mail til engelsholm@engelsholm.dk eller ring til os på tlf. 7588 3555.