FAMILIEHØJSKOLE: MUSICAL

Tag hele familien med på højskole og lad jer hvirvle ind i musicallens farverige verden

Kom og vær med i en musical på et kursus for hele familien (fra 6 år og op). Kom med dine børn, børnebørn, onkler, tanter og bedsteforældre – alle er velkomne. Har du børn under 6 år er de også velkomne, men kan ikke være med på værkstederne, så derfor må forældre/bedsteforældre selv passe børnene i værkstedstiden.

Særlig ungdomspris for 18-21-årige – 3.650,00 kr.

PÅ HØJSKOLE MED HELE FAMILIEN

Det at være på højskole og lave en musical sammen med sin familie er noget helt specielt. Det handler om et fælles projekt, hvor alle er en brik i puslespillet, og man får lov at prøve noget nyt af, og opdage at man kan mere, end man tror.

Vi laver stykket, sangene, musikken, kostumerne, rekvisitterne og kulisserne selv. Lærerne kommer med rammen for historien, hvorefter teaterholdene selv udvikler skuespil og replikker, og de voksne skaber den omkringliggende stemning på diverse værksteder. Vi arbejder ikke med hovedroller og solosang. Vi arbejder på en måde, hvor hvert barn opbygger deres egen rolles karakter og laver replikkerne selv, og der er roller til alle. Vi lægger vægt på den udvikling børnene gennemgår i løbet af ugen – resultatet er en fantastisk forestilling, der også stråler af de voksnes store arbejde.

Alle børn er på teaterhold. De deles ud i grupper efter alder: de mindste – de mellemstore – de store. Vi tilbyder også et ungehold, som også spiller teater; unge på 18 – 20 år kan være med her (eller unge som fylder 18 i løbet af 2022). Dette hold er en form for overgangshold fra barn til voksen. Derfor kan man kun være på ungeholdet to gange, da man derefter burde være tryg ved at overgå til et voksen-værksted. Som voksen vælger du dig ind på et af de kreative værksteder, som du vil være en del af hele ugen:

VOKSEN-VÆRKSTEDER

MUSIK
På musikværkstedet spiller vi musikken til musicalen. Noget af musikken er skrevet på forhånd, men det meste musik skal skrives og øves i løbet af ugen. Du skal ikke kunne spille på et instrument for at være på værkstedet, men lidt musikkendskab er en fordel. Tag meget gerne dit instrument med!

KOR OG SANGSKRIVNING
I sangskrivning skrives teksterne til musicalens sange. Musikværkstedet skriver herefter tonerne til, og så skal der synges kor (enstemmigt og flerstemmigt), som til sidst bliver en del af stykket.

SYSTUEN
Her syes kostumer og dragter til musicalen. Vi bruger nogle enkle principper og praktisk snilde til at sy nogle fantastisk smukke kostumer, så hvert barn får sit eget. Her er det godt med nogle voksne hjælpere med en smule erfaring; der allerede kan betjene en symaskine til husbehov. Tag meget gerne din symaskine med!

SCENE
På dette værksted bygges scenen op. Det gælder om på den mest kreative og alligevel enkle måde at få skabt et miljø, der passer til musicalen. Vi arbejder også med lyset til scenen. Vi hygger og bygger!

REKVISITTER
Her laves rekvisitterne, der skal bruges i musicalen. Det gælder om at bruge de værktøjer, vi har, til at lave de flotteste rekvisitter ud af simple materialer.

MERE END MUSICAL

Engelsholm er et gammelt smukt slot med voldgrav og park, og udgør i sig selv meget inspirerende omgivelser. Udover at arbejde med musicalen bliver der højskole med sang, fortælling, leg og samvær for både børn og voksne. En dejlig måde at holde ferie på med hele familien.

PRAKTISK

  • VARIGHED: 1 UGE

  • START: 16.07.2023

  • PRIS: fra 4.850 DKK

KORT OM OPHOLD: Under opholdet indkvarteres du på dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger; Stuehuset, Fæstalden og Slottet, som bidrager til dit ophold med hver deres charme og fordele. 

Har du spørgsmål om vores kurser, så ring til os alle hverdage mellem 8.00 – 14.00 på tel: 7588 3555

PRAKTISK

Engelsholm Højskole er Danmarks kreative og kunstneriske højskole.

Tag på højskole på det historiske Engelsholm slot i hjertet et af de smukkeste områder i Danmark.

Syng morgensang i Riddersalen, tag et morgendyp i slotssøen eller en gåtur i parken og fordyb dig i vores nyindrettede værksteder. 

ENGELSHOLM

  • Brug værksteder 24-7

  • Mulighed for enkeltværelse*

  • Mad med lokale råvarer og økologi

Engelsholm Højskole - slottet og parken

Fordybelse

Fællessskab

engelsholm højskole logo

ENGELSHOLM HØJSKOLE
Mail engelsholm@engelsholm.dk
Tel  +45 75 88 35 55 
(man-tors 8-14, fredag 8-13)

FORSTANDER
Jakob Bonderup
Mail jakob@engelsholm.dk
Tel +45 20 40 88 98

ADRESSE
Engelsholmvej 6
DK-7182 Bredsten