Skip to main content

VINTERSTÆVNE 2024

Ugekursus i rytmisk sammenspil, sangskrivning og komposition i samarbejde med Syddansk Musikkonservatoriums Rytmiske afdeling.

På Vinterstævnet har du fantastiske muligheder for faglig udvikling både gennem kompetent undervisning og samspil med andre musikere. Fakultetet er internationalt, så en del af undervisningen foregår på engelsk.

Du er tilknyttet et hold hele kurset. Du skal selv medbringe dit instrument, mikrofon samt evt. forstærkning. Der er akustisk klaver og sanganlæg i undervisningslokalet. Undervejs møder du alle undervisere og gæsteinstruktører, så du når at blive hørt af alle i løbet af kurset. Du kommer til at opleve instrumentworkshop med din instruktør, aftensamlinger med forskellige alment dannende oplæg, foredrag, fællessang samt en instruktørkoncert. Vinterstævnet munder ud i en stor afslutningskoncert sidst i kurset.

PRAKTISK

KORT OM OPHOLD: Under opholdet indkvarteres du på flersengs- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger; Stuehuset, Fæstalden og Slottet, som bidrager til dit ophold med hver deres charme og fordele. 

Har du spørgsmål om vores kurser, så ring til os alle hverdage mellem 8.00 – 14.00 på tel: 7588 3555

  • VINTERJAZZ Engelsholm Højskole
  • VINTERJAZZ Engelsholm Højskole
  • Engelsholm Højskole EngelsholmStævnet
  • VINTERJAZZ Engelsholm Højskole
  • VINTERJAZZ Engelsholm Højskole

LINE-UP


NEW YORKER JAZZ v/ Søren Møller

Søren Møller’s New Yorker Jazz er for den øvede nodelæser og deltageren med meget sammenspilserfaring, der ønsker at blive udfordret, lære og opleve musikken sammen på holdet. Inspireret af musiklivet i jazzens pulserende hovedstad New York, blander vi musik fra alle genrer og perioder i musikhistorien. Vær forberedt på en free-jazz intro, der leder til en jazz-arrangeret rocksang med forskellige soli, for at ende i en smuk klassisk koral. Vi udfordrer os selv og hinanden og kommer så dybt ind i musikken, vi kan. I det ugentlige forløb arbejder vi med rytmik og improvisation, tradition og fornyelse af de enkelte instrumentroller i en ensemble sammenhæng. Forvent en inspirerende uge med masser af musikalsk fællesskab, inspiration og lidt at øve på hjemme.   


ELEKTRONISK KOMPOSITION v/Anders Ruby

“Kurset handler om at se sit kompositoriske virke fra nye vinkler, og få nogle konkrete værktøjer til at udforske sin musikalske horisont. Bliv udstyret med viden og kunnen til at komme ud i afkroge af din egen musikforståelse, som du ikke vidste, du havde.

Faget veksler mellem nogle på den ene side helt tekniske og konkrete værktøjer og håndværksdiscipliner, og på den anden side nogle kunstneriske og udforskende tilgange, der tilsammen giver et originalt og moderne take på dels at lave musik, og dels at udforske, hvad det overhovedet kan siges at være. 

Elektronisk komposition handler primært om at lave musik på og med computeren. Vi tager oftest udgangspunkt i digitale kompositionsværktøjer, hvorfor en computer (helst en laptop) og et sæt hovedtelefoner kræves for at kunne deltage i undervisningen. Der undervises i og fra Ableton Live Suite, og det er en meget stor fordel, hvis man har den software installeret, når man kommer.”

Anders Ruby har mange års erfaring som professionel musikproducer, og har arbejdet med både danske og internationale artister. Anders er også idéhistoriker og spejler gerne undervisningen i filosofihistorien.


SANGSKRIVNING v/ Bjarke Porsmose

En god sang er en katalysator. Den åbner op for noget: en tanke, en følelse, en stemning, en fantasi. Det associationsapparat vi hver især går rundt med skal derfor trænes i “at kunne tale” gennem sange, hvad enten du skriver i stil med Rihanna eller Scott Walker.

Du vil blive præsenteret for analyser og konkrete værktøjer til hvordan du kan forstå og udvikle din egen sangskrivning, fx griber vi ind i din vers- og omkvædsskrivning, tekstskrivning og grundlæggende formforståelse. De små faglige oplæg vil være katalysatorer for, at du selv kan skrive løs og eksperimentere, og som opfølgning til hver skrivesøvelse deler vi vores tanker om inspiration og beslutninger og forventninger, vi sangskrivere bygger vores praksis op med.

Kurset er både for dig der skriver på analoge instrumenter og/eller på computer (bruger du computer, bør du selv medbringe). Du får lov at skrive på det instrument du selv ønsker. Har dit instrument usædvanlig karakter, bør du tjekke om skolen har et du kan låne, ellers medbring også det selv.