Skip to main content

Tilbage på højskolen – Teaterforestilling

Arrangeres i samarbejde med Vejle Teaterforening

Rundt på landets højskoler, til morgensamling, til temaaftener og til afslutningsfester, turnerer et band af tidligere højskoleelever. De bruger deres koncerter til at dykke ned i fortællinger fra højskoletiden, og de hyldes for deres evne til at skabe levende fællesskaber, hvor end de kommer. I aften skal de spille på deres gamle højskole, og de har glædet sig til en aften med rendyrket nostalgi, musik, fællesskab og kærlighed, men man kan ikke sådan lige genopleve fortiden. Meget er forandret siden dengang – både for vores tre hovedpersoner, for højskolebevægelsen og ikke mindst for samfundet.

Forestillingen ser nysgerrigt på, hvordan det demokratiske og fællesskabende projekt på højskolerne har udviklet sig – og om det i dag først og fremmest er et personligt realiseringsprojekt for velbemidlede unge, der tumler rundt i livet? Går det primært ud på at kunne sætte flere punkter på CV’et? Eller er højskoleånden anno 2023 stadig en væsentlig del af ungdommens almene dannelse og den danske selvforståelse?

Koncerten lader minder og følelser få frit spil i et sammensurium af drømme og visioner, der enten er opnået eller forfejlet. Gamle venskaber og fjendskaber, der dukker op på ny. TILBAGE PÅ HØJSKOLEN er ny dansk dramatik i et koncertteaterformat, som man også har oplevet det i Teatergrads “The Beatroots” og “Aktivisterne”. Forestillingen griber fat om ungdommens store tematikker, hvor musikken spiller en helt særlig rolle. Vi trækkes ind i de universer der danner soundtracket for vores ungdom, med både gamle og nye højskoleklassikere som en helt central medspiller.

TILBAGE TIL HØJSKOLEN er første forestilling i rækken af Teatergrads kommende undersøgelse af de elementer, der tilsammen danner vores nationale selvforståelse. Højskolebevægelsen står som en central institution i den danske selvforståelse, og med demokratiske frontkæmpere som Grundtvig og Hal Koch trækker bevægelsen tråde helt ind i vores styreform og sammenhængskraft som nation.

Medvirkende
Thomas Knuth-Winterfeldt, Marie Louise von Bülow, Christine Worre Kann
Instruktør Rolf Hansen
Dramatiker Julie Glargaard
Komponist/arrangør Marie Louise von Bülow
Scenograf Nikolaj Trap
Lyddesigner Eliza Bozek
Kreativ producent Pelle Nordhøj Kann
Foto Per Morten Abrahamsen

Tidligere arrangement