Skip to main content

YÖR

Koncert

”I midten af lysrummet spiller bandet i tæt nærvær og udsender energiske beats og pulserende synthesizers, som står side om side med dansksproget lyrik og Maries kraftfulde vokal” – Regnsky

En nat havde Marie Kildebæk en drøm om et band, der spillede rå og viljefaste sange sunget med en hudløs ærlighed. Bandet hed Yör og da Marie vågnede, besluttede hun sig for at genskabe drømmens lyd og skabte bandet udfra drømmescenariet med de dygtigste musikere hun kendte: Viktor Dahl, Janus Bagh og Lasse Jacobsen.

Yör forener det fine og intime med det store og eksplosive. Et unikt dansksproget tekstunivers får lov at udfolde sig i en klangfuld kombination af organiske og elektroniske instrumenter. Maries fængslende vokal og lyriske talent er centrum i en ramme af rå synth teksturer, med et bankende hjerte af dyb bas og trommer. Yör er dannet af fire helt forskellige personligheder, der trækker på vidt forskellige musikalske referencer, som bliver til en lysende enhed, når de står på scenen sammen. Deres stærke kemi når langt ud over scenekanten og helt ind i publikums indre.


Koncert