Skip to main content

BILLEDKUNSTVÆRKSTEDET

DYRK FORDYBELSEN I BILLEDKUNST
Engelsholm Højskole Formlab Glasværksted
ENGELSHOLM _ KERAMIKVÆRKSTEDET

Skolens billedkunstværksted er placeret i Malersalen – et fantastisk rum med loft til kip, hvor der er udsigt og udgang til voldgrav og eng/mark.

Malersalens flotte, gamle gulv fuld af tidligere elevers malerklatter giver en helt særlig stemning til rummet, hvor lyset og inspirationen strømmer ind. Er det overskyet, har vi dagslyslamper, så vi kan male i al slags vejr.

Som elev på Billedkunstlinjen får du egen værkstedsplads med bord, opslagstavle, staffeli og frastillingspodie. Her kan du fordybe dig i teknikker og eksperimentere med maleriet. I værkstedet finder du projektorer og overheadprojektorer til overføring af skitser og fotos til lærred samt et lysbord.

I løbet af dit ophold lærer du at eksperimentere med
trykteknikker i skolens grafiklokale. Trykpresse, glasborde til blanding af tryksværte på olie-eller vandbasis, forskellige slags trykpapir og masser af arbejdsplads giver dig mulighed for at prøve grafikken af – også i fritiden, hvis du bliver bidt af det.

En del af din faglige udvikling sker ved at se på og tale om kunst. Et stort filmlærred og fast projektor giver os mulighed for at se film om kunst og kunstnere. I et hjørne af Malersalen har vi et kunstbibliotek, hvor du kan finde inspiration fra kunsthistoriens store kunstnere.

Er du løbet tør for materialer, er det ingen problem. Billedkunstlinjen har en lille butik, hvor du kan købe maling (System 3), pensler, forskellige slags trykpapir, blindrammer og lærred i metermål til opspænding af egne lærreder. Og det du ikke finder her, hjælper vi gerne med at få hjem til dig. Du kommer ikke til at gå ned på udstyr.

Engelsholm billedkunst langt kursus
Engelsholm billedkunst langt kursus
Engelsholm billedkunst langt kursus
Engelsholm billedkunst langt kursus