Skip to main content
Engelsholm Højskole - elektronisk musik sangskrivning

Elektronisk Musik: Reallyd som input

På dette ugekursus vil fokus være på reallyd og dens mange kreative facetter.

Hvad er mulighederne ved reallyd optagelser, og hvordan kan optagelserne påvirke produktionsprocessen og være en del af skabelsen af et værk?

Kurset henvender sig til dig, der nysgerrig på, hvordan man skaber unikke lyde ved at anvende en utraditionel metode til generering af samples og hvordan lydene kan bruges til skabelse af et musikalsk nummer.

Ved hjælp af digital manipulation vil du i løbet af ugen lære at optage og bearbejde reallyd samt processere “samples” og bruge dem til at skabe nye og kreative trommer, synthesizer-lag og alt derimellem. Det kan være alt fra at ændre din stemme til et stryger arrangement eller at optage lyden af en højskolesangbogen, der lukkes og omdanne det til et klap.

Du bliver undervist i sampling, warping, effekt-kæder til mere generelle work-flow aspekter i Ableton Live, Vi vil arbejde hen mod, at du får skabt et fundament af spændende kildemateriale, som du kan omdanne til et nummer.

Værkerne vil blive spillet for de øvrige kursister under den afsluttende fernisering, så vi alle får mulighed for at høre hinandens værker.

Undervisningen foregår I programmet Ableton Live, som kan hentes gratis i en prøveperiode på 90 dage.

Alle, uanset erfaring, kan deltage i kurset, men det kræver, at man har sin egen computer og programmet Ableton Live installeret og klar til kursets start.

Underviser:
Patrick Alexander Bech Madsen aka Sekuoia

CV
Under navnet Sekuoia, producerer Patrick Alexander Bech Madsen hypnotisk og organisk electronica, der bevægiser sig i grænselandet mellem drømmende soundscapes, atmosfæriske rytmer og beatdreven klubmusik. Siden 2012, har Patrick spillet et hav af koncerter i ind- og udland, og spillet steder som Roskilde, Eurosonic, Ms Dockville og Fusion festival.

Udgivelser:
• Trips (2011)
• Faces (2012)
• Reset Heart (2015)
• Flac (2016)

Patrick har desuden en bachelor i lyddesign fra Sonic College, hvor der i løbet af 3,5 år blev dannet et større billede af lyd og dens virke i film, reklamer, podcast og videospil.

PRAKTISK

  • VARIGHED: 1 UGE

  • START: 06.08.2023

  • PRIS: fra 4.150 DKK

MATERIALER: Eneste krav: en computer med tilhørende musiskskabende program.

KORT OM OPHOLDET: Under opholdet indkvarteres du på dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger; Stuehuset, Fæstalden og Slottet, som bidrager til dit ophold med hver deres charme og fordele. 

Har du spørgsmål om vores kurser, så ring til os alle hverdage mellem 8.00 – 14.00 på tel: 7588 3555

SÆRLIGT FOR KURSET I UGE 32

Dette hold er en del af kurset TreToEngelsholm i uge 32, hvor der også er hold inden for fotografi, billedkunst, sangskrivning, musikproduktion, podcast, grafik, VJing, keramik, vild analyse og kold glas. Kurset arrangeres i samarbejde med Engelsholm Elevforening. Kursusprisen er i denne uge lidt billigere end på de øvrige værkstedskurser, vi tilbyder hen over året, da vi fortrinsvist benytter os af kompetente tidligere elever som undervisere. De er nøje udvalgt, men for nogles vedkommende er det første gang, de prøver kræfter med at undervise på Engelsholm.

SÆRPRIS FOR MEDLEMMER AF ELEVFORENINGEN

Har du gået på Engelsholm Højskole i 12 sammenhængende uger eller mere, og er du medlem af Elevforeningen, får du ugekurset til en ekstra favorabel pris. Se mere her.

I den efterfølgende weekend er der træf for tidligere elever. De har deres eget program, men nogle dukker op allerede fredag aften, så der bliver et mindre overlap, men ikke noget, der vil virke indgribende for øvrige kursister.

PRAKTISK
Engelsholm Højskole Elektronisk sangskrivning
Korte-kurser-glaspustning-galleri-1-1400x900