PUSTEDE SKULPTURER 

Tilmelding åbner 1. april 2023

Vi slipper sanserne løs og lærer at bruge dem i processen med glasset fra kold til varm.

Velkommen til en helt anderledes måde at arbejde med glas på. Vi vil udforske en verden af skulpturer og opdage de mange muligheder, som glasset giver os! På dette kursus vil vi fokusere på en spændende tilgang til glaskunst, hvor vi skaber skulpturer i fællesskab.

Vi kommer til at arbejde med en bred vifte af farver og lære, hvordan vi kan styre glasset, så de ønskede former opnås. Vi vil sammen udforske de mange muligheder, der er inden for det varme glasværksted (Glaspusteriet). Slip dine faste forestillinger om glas og lad kreativiteten tage over, for denne uge bliver ikke som forventet!

Vi vil også arbejde med forskellige teknikker inden for glas, herunder hvordan man puster og former glasset, hvordan man arbejder med forskellige farver, hvordan man som hold samarbejder i det varme glasværksted, og hvordan man sliber og sandblæser elementerne. Endvidere vil vi lære om ovnen og hvordan man forbereder forskellige typer af glas til processen med varmt glas.

UNDERVISER

Amalie Larsen

PRAKTISK

 • VARIGHED: 1 UGE

 • START: 06.08.2023

 • PRIS: fra 4.150 DKK

MATERIALER: Værkstedsafgift 900 kr. pr. uge. Glas og diverse materialer kan købes på værkstedet. Glas afregnes pr. kilo. Alle ovne bliver lukket ned alle dage kl. 18.00. Det er dog stadig muligt at bruge værkstedet til slibning og lignende.

KORT OM OPHOLDET: Under opholdet indkvarteres du på dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger; Stuehuset, Fæstalden og Slottet, som bidrager til dit ophold med hver deres charme og fordele. 

Har du spørgsmål om vores kurser, så ring til os alle hverdage mellem 8.00 – 14.00 på tel: 7588 3555

SÆRLIGT FOR KURSET I UGE 32

Dette hold er en del af kurset TreToEngelsholm i uge 32, hvor der også er hold inden for fotografi, billedkunst, sangskrivning, musikproduktion, podcast, grafik, VJing, keramik, vild analyse og kold glas. Kurset arrangeres i samarbejde med Engelsholm Elevforening. Kursusprisen er i denne uge lidt billigere end på de øvrige værkstedskurser, vi tilbyder hen over året, da vi fortrinsvist benytter os af kompetente tidligere elever som undervisere. De er nøje udvalgt, men for nogles vedkommende er det første gang, de prøver kræfter med at undervise på Engelsholm.

SÆRPRIS FOR MEDLEMMER AF ELEVFORENINGEN

Har du gået på Engelsholm Højskole i 12 sammenhængende uger eller mere, og er du medlem af Elevforeningen, får du ugekurset til en ekstra favorabel pris. Se mere her.

I den efterfølgende weekend er der træf for tidligere elever. De har deres eget program, men nogle dukker op allerede fredag aften, så der bliver et mindre overlap, men ikke noget, der vil virke indgribende for øvrige kursister.

PRAKTISK
 • Engelsholm Højskole Glasværksted
 • Engelsholm Højskole Glasværksted
 • Engelsholm Højskole Glasværksted
 • Engelsholm Højskole Glasværksted
 • Engelsholm Højskole Glasværksted
 • Engelsholm Højskole Glasværksted
 • Engelsholm Højskole Glasværksted
 • Engelsholm Højskole Glasværksted
engelsholm højskole logo

ENGELSHOLM HØJSKOLE
Mail engelsholm@engelsholm.dk
Tel  +45 75 88 35 55 
(man-tors 8-14, fredag 8-13)

FORSTANDER
Jakob Bonderup
Mail jakob@engelsholm.dk
Tel +45 20 40 88 98

ADRESSE
Engelsholmvej 6
DK-7182 Bredsten