Beskrivelse følger. Tilmelding 1. april 2023

/ / / PUSTEDE SKULPTURER Vi slipper sanserne løs og lærer at bruge dem i processen med glasset fra kold til varm

Velkomme til en helt anden måde at arbejde med glas. Vi kommer til at kast os ud i en verden og skulpture og glassets muligheder! På dette kursus fokuser vi på en spændende måde at tænke glasset på, hvor vi laver glaskunst skulpturer sammen. Vi kommer til arbejde med en masse farver og viser hvordan vi kontrollerer glasset, så I ender med de ønskede former til jeres skulpturer. Gennem en masse samarbejde kommer vi også til at åbne en verden af muligheder indenfor arbejdet i det varme glasværksted(Glaspusteriet). Slip jeres faste tanker omkring glas og tag jeres kreativitet i hånden,  for den her uge bliver ikke som du forventer! 

Vi kommer til at arbejde med forskellige teknikker i glas, som f.eks.; Hvordan man puster og former glasset som ønsket, hvordan man arbejder med forskellige farver, hvordan man bruger samarbejdet på et stort hold i varmt glas værkstedet, hvordan man sliber og sandblæser sine elementer. Og sidst men ikke mindst skal vi forstå ovnen og lærer hvordan man forbereder forskellige typer glas til processen i varm glas. 

SÆRLIGT FOR KURSET I UGE 32

Dette hold er en del af kurset TreToEngelsholm i uge 32, hvor der også er hold inden for fotografi, billedkunst, sangskrivning, musikproduktion, podcast, grafik, VJing, keramik og Vild analyse. Kurset arrangeres i samarbejde med Engelsholm Elevforening. Kursusprisen er i denne uge lidt billigere end på de øvrige værkstedskurser, vi tilbyder hen over året, fordi vi her fortrinsvist benytter os af kompetente tidligere elever som undervisere. De er nøje udvalgt, men for nogles vedkommende er det første gang, de prøver kræfter med at undervise her på skolen.

SÆRPRIS FOR MEDLEMMER AF ELEVFORENINGEN

Har du gået på Engelsholm Højskole i 12 sammenhængende uger eller mere, og er du medlem af Elevforeningen, får du ugekurset til en ekstra favorabel pris. Se mere her.

I den efterfølgende weekend er der træf for tidligere elever. De har deres eget program, men for nogles vedkommende dukker de op allerede fredag aften, så der bliver et mindre overlap, men ikke noget specielt indgribende.

Tilmelding åbner 1. april 2023, kl. 12.00

UNDERVISER

Amalie Larsen

 • Engelsholm Højskole Glasværksted
 • Engelsholm Højskole Glasværksted
 • Engelsholm Højskole Glasværksted
 • Engelsholm Højskole Glasværksted
 • Engelsholm Højskole Glasværksted
 • Engelsholm Højskole Glasværksted
 • Engelsholm Højskole Glasværksted
 • Engelsholm Højskole Glasværksted

PRAKTISK

 • VARIGHED: 1 UGE

 • START: 06.08.2023

 • PRIS: fra 4.150 DKK

MATERIALER: Værkstedsafgift 900 kr. pr. uge. Glas og diverse materialer kan købes på værkstedet. Glas afregnes pr. kilo. Alle ovne bliver lukket ned alle dage kl. 18.00. Det er dog stadig muligt at bruge værkstedet til slibning og lignende.

KORT OM OPHOLD: Under opholdet indkvarteres du på dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger; Stuehuset, Fæstalden og Slottet, som bidrager til dit ophold med hver deres charme og fordele. 

Har du spørgsmål om vores kurser, så ring til os alle hverdage mellem 8.00 – 14.00 på tel: 7588 3555

PRAKTISK

Engelsholm Højskole er Danmarks kreative og kunstneriske højskole.

Tag på højskole på det historiske Engelsholm slot i hjertet et af de smukkeste områder i Danmark.

Syng morgensang i Riddersalen, tag et morgendyp i slotssøen eller en gåtur i parken og fordyb dig i vores nyindrettede værksteder. 

ENGELSHOLM

 • Brug værksteder 24-7

 • Mulighed for enkeltværelse*

 • Mad med lokale råvarer og økologi

Engelsholm Højskole - slottet og parken

Fordybelse

Fællessskab

engelsholm logo

ENGELSHOLM HØJSKOLE

Mail engelsholm@engelsholm.dk
Tel  +45 75 88 35 55 
(man-tors 8-14, fredag 8-13)

FORSTANDER
Jakob Bonderup
Mail jakob@engelsholm.dk
Tel +45 20 40 88 98

ADRESSE
Engelsholmvej 6
DK-7182 Bredsten

Sociale medier