Skip to main content

Akustisk GUITARCAMP – VENTELISTE

10-års jubilæum!

I ugen præsenteres diverse akustiske guitarteknikker, der får en given genrer/stilart til at lyde optimalt. Indlæringsmetoden er både visuel og sonisk, idet man aflæser både de fysiske positioner og samtidig via øret og den kropslige musikfornemmelse tilegner sig musikkens sprog.

Underviser – campleder: Perry Stenbäck

The tenth annual Perry Stenbäck International Acoustic Guitar Camp.

Undervisningen:
Uanset om du er en glad amatør eller en erfaren pro, vil der være masser af inspiration på Guitar Camp. I ugen præsenteres diverse akustiske guitarteknikker, der får en given genrer/stilart til at lyde optimalt. Indlæringsmetoden er både visuel og sonisk, idet man aflæser både de fysiske positioner og samtidig via øret og den kropslige musikfornemmelse tilegner sig musikkens sprog.

Der arbejdes både med akkompagnement (Akkompagnement: Et musikalsk grundlag skabt gennem instrumentspil og/eller sang med henblik på at danne baggrund for en solist. Dette grundlag kan fremføres af en eller flere musikere) og solostykker, hvor kursisten/eleven både bærer melodi og harmonisering.
Undervisningen er holdbaseret, hvilket styrker den langsigtede indlæring, da kursisterne har mulighed for, både i rummet og når underviseren ikke er til stede, sammen at supplere hinanden med input fra den oplevede undervisning.

Underviserne cirkulerer rundt, så alle møder og får undervisning af hver og en af dem mindst 2×2 timer i kursusugen. Der vil også være interessante fælles foredrag om både almene og  guitarrelaterede emner.

Hver aften vil der være jamsessions og tid til at hænge ud med andre guitarnørder rundt omkring på skolen.

I anledning af jubilæet kommer flere af de instruktører, der har beriget campen gennem årene. Der bliver således oprettet et ekstra hold i år, samt en særlig masterclass med Casper Esmann, der derudover også medvirker til lærerkoncerten.

Undervisere

Emil Ernebro Engelsholm Højskole Guitar

Emil Ernebro (SE)

Emil Ernebro har i de seneste år markeret sig som en af de førende fingerpickers, både i sit hjemland Sverige og på verdensplan. Hans virtuose spil og charmerende personlighed har væltet adskillelige koncertpublikummer og workshopdeltagere bagover. I tilgift er han en begejstret og systematisk underviser på alle niveauer.

Hans Marius Grassvold Engelsholm Højskole Guitar

Hans Marius Graasvold (N)

Hans Marius Graasvold – tilhører en ny generation af instrumentalister, som både bevarer og fornyer traditionel, anglo-amerikansk folkemusik. Udover 30 års erfaring som guitarist, har han gjort sig bemærket som banjospiller inden for old time clawhammer-tradition. Han udgav i 2020 sin debutplade, hvor han sammen med flere kendte gæstesolister fra Skandinavien og USA tolker traditionelle melodier fra Appalacherne, de britiske øer og Norge. Hans Marius underviser i bluegrass flatpicking guitar, men giver også input til at udvikle din egen stil som guitarist!

HP Lange Engelsholm Højskole Guitar

HP Lange (DK)

HP Lange – guitarist og sanger og har været professionel musiker inden for blues roots-genren siden 1986. HP står for en genuin og no-nonsense autencitet i sit udtryk og sin spillestil. Han er musikernes musiker og har sit nordjyske ophav til trods tilegnet sig blues roots-genren som ingen anden i Europa. National steel, akustisk guitar, banjo og vocal.

Casper Esmann Engelsholm Højskole Guitar

Adam Schlenker

Adam Schlenker er en amerikansk flatpicking-guitarist, underviser, performer, komponist og arrangør af amerikansk akustisk musik med rødder i det sydlige West Virginia. Adam er i øjeblikket bosat nær Columbus, Ohio.

Udover at optræde, indspille og turnere, grundlagde han 5th Fret Productions i 2009, der kombinerer online, video-baserede lektioner med individuel instruktion i flatpicking-guitar.

I starten af 2018 påtog Adam sig rollen som koordinator for Bluegrass/American Roots Music Studies på Denison University, hvor han underviser i ensembler, giver individuelle lektioner og kurser i Bluegrass og Amerikansk Roots Musikhistorie. Her har han siden udviklet et meget unikt program, der formidler Bluegrass og Amerikansk Roots musik til en ny generation.

Adam har undervist på guitar-campen flere gange, men er (endelig!) tilbage for første gang siden COVID-nedlukningerne.

Se eksempler på Adams arbejde her

Casper Esmann Engelsholm Højskole Guitar

Casper Esmann (DK)

Casper Esmann er pt. en af de mest populære fingerstyle guitarister i Europa. Han har mere end 30 millioner afspilninger på Spotify og over 300.000 følgere på de sociale medier. Casper har udgivet 6 studie albums. Han har optrådt i over 15 lande samt turneret og optrådt med store navne som Tommy Emmanuel, Andy McKee og Sungha Jung. Caspers spillestil er baseret på travis picking og traditionel fingerstyle krydret med nye innovative teknikker fra bl.a. Kotaro Oshio og Petteri Sariola. Casper har med disse forskellige input, skabt sin helt egen sound og teknik, der kommer til udtryk igennem hans egne kompositioner og arrangementer. Casper var finalist ved magasinet MusicRadars “Acoustic Guitarist of the Year” konkurrence i London i 2018, som er en af verdens mest omspændende og største guitarkonkurrencer.

Perry Stenbäck Engelsholm Højskole Guitar

Perry Stenbäck (SE/DK)

Perry Stenbäck er ophavsmand til og gennemgående underviser på guitarcampen. Han  har spillet med de fleste på den danske musikscene, siden han flyttede fra Stockholm til Danmark i 1994. Han er bl.a. fast medlem af Sebastians band siden 1999 og turnerer ind- og udland med sine bands Dekadansorkestern, Bragr og Les Elegantiers. Perry er sanger, guitarist og multiinstrumentalist og tog solistlinjen på Rytmisk Musikkonservatorium i 1994-1999.

Han har desuden fået en Danish Music Award i Folk i 2009 og 2019 som årets musiker/artist.

(Improvising, Comping and general chops.)


PRAKTISK

Kort om opholdet:
Under opholdet indkvarteres du på enten dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger: Stuehuset, Fæstalden og Slottet. Hver bygning bidrager til opholdet med sin egen unikke charme og fordele.

Har du spørgsmål om vores kurser?
Så send en mail til engelsholm@engelsholm.dk eller ring til os på tlf. 7588 3555.

Overnatning på Engelsholm, alle måltider og foredrag er inkluderet i prisen.
Kurset er en del af kunstkurset i uge 31, hvor der også er hold inden for maleri og keramik.