Skip to main content
Guitar Engelsholm Højskole Kort ugekursus

TILMELDING ÅBNER 28/9 kl 12.00

Akustisk GUITARCAMP

Uanset om du er en glad amatør eller en erfaren pro, vil der være masser af inspiration på Guitar Camp.

Underviser – campleder: Perry Stenbäck

The ninth annual Perry Stenbäck International Acoustic Guitar Camp

Undervisningen:
I ugen præsenteres diverse akustiske guitarteknikker, der får en given genrer/stilart til at lyde optimalt. Indlæringsmetoden er både visuel og sonisk, idet man aflæser både de fysiske positioner og samtidig via øret og den kropslige musikfornemmelse tilegner sig musikkens sprog.
Der arbejdes både med akkompagnement (Akkompagnement: Et musikalsk grundlag skabt gennem instrumentspil og/eller sang med henblik på at danne baggrund for en solist. Dette grundlag kan fremføres af en eller flere musikere) og solostykker, hvor kursisten/eleven både bærer melodi og harmonisering.
Undervisningen er holdbaseret, hvilket styrker den langsigtede indlæring, da kursisterne har mulighed for, både i rummet og når underviseren ikke er til stede, sammen at supplere hinanden med input fra den oplevede undervisning.

Underviserne cirkulerer rundt, så alle møder og får undervisning af hver og en af dem mindst 2×2 timer i kursusugen. Der vil også være interessante fælles foredrag om både almene og  guitarrelaterede emner.

Hver aften vil der være jamsessions og tid til at hænge ud med andre guitarnørder rundt omkring på skolen.

Undervisere:

Casper Esmann (DK)
Casper Esmann er pt. en af de mest populære fingerstyle guitarister i Europa. Han har mere end 30 millioner afspilninger på Spotify og over 300.000 følgere på de sociale medier. Casper har udgivet 6 studie albums. Han har optrådt i over 15 lande samt turneret og optrådt med store navne som Tommy Emmanuel, Andy McKee og Sungha Jung. Caspers spillestil er baseret på travis picking og traditionel fingerstyle krydret med nye innovative teknikker fra bl.a. Kotaro Oshio og Petteri Sariola. Casper har med disse forskellige input, skabt sin helt egen sound og teknik, der kommer til udtryk igennem hans egne kompositioner og arrangementer. Casper var finalist ved magasinet MusicRadars “Acoustic Guitarist of the Year” konkurrence i London i 2018, som er en af verdens mest omspændende og største guitarkonkurrencer.
Læs mere om Caper Esmann her

HP Lange (DK)
HP Lange – guitarist og sanger og har været professionel musiker inden for blues roots-genren siden 1986. HP står for en genuin og no-nonsense autencitet i sit udtryk og sin spillestil. Han er musikernes musiker og har sit nordjyske ophav til trods tilegnet sig blues roots-genren som ingen anden i Europa. National steel, akustisk guitar, banjo og vocal.
Læs mere om HP Lange her

Hans Marius Graasvold (N)
Hans Marius Graasvold – tilhører en ny generation af instrumentalister, som både bevarer og fornyer traditionel, anglo-amerikansk folkemusik. Udover 30 års erfaring som guitarist, har han gjort sig bemærket som banjospiller inden for old time clawhammer-tradition. Han udgav i 2020 sin debutplade, hvor han sammen med flere kendte gæstesolister fra Skandinavien og USA tolker traditionelle melodier fra Appalacherne, de britiske øer og Norge. Hans Marius underviser i bluegrass flatpicking guitar, men giver også input til at udvikle din egen stil som guitarist!
Læs mere om Hans Marius Graasvold her

Perry Stenbäck (SWE / DK)
Improvising, Comping and general chops.
Læs mere om Perry Stenbäck her.

Overnatning på Engelsholm, alle måltider og foredrag er inkluderet i prisen. Kurset er en del af kunstkurset i uge 31, hvor der også er hold inden for maleri, keramik og glaspustning.

Guitar Engelsholm HØjskole Kort ugekursus
Guitarkursus på Engelsholm Højskole

PRAKTISK

Kort om opholdet:
Under opholdet indkvarteres du på enten dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger: Stuehuset, Fæstalden og Slottet. Hver bygning bidrager til opholdet med sin egen unikke charme og fordele.

Har du spørgsmål om vores kurser?
Så send en mail til engelsholm@engelsholm.dk eller ring til os på tlf. 7588 3555.


PRAKTISK

Engelsholm Højskole er Danmarks kreative og kunstneriske højskole.

Tag på højskole på det historiske Engelsholm slot i hjertet et af de smukkeste områder i Danmark.

Syng morgensang i Riddersalen, tag et morgendyp i slotssøen eller en gåtur i parken og fordyb dig i vores nyindrettede værksteder. 

ENGELSHOLM

  • Brug værksteder 24-7

  • Mulighed for enkeltværelse*

  • Mad med lokale råvarer og økologi

Engelsholm Højskole - slottet og parken

Fordybelse

Fællessskab