Skip to main content

Træerne vokser ikke ind i himlen – eller gør de?

Nogle gange er naturen/landskabet et helt konkret sted. Andre gange et nærmest abstrakt virvar af farver eller et ”indre landskab”, der udtrykker en mental tilstand. På dette kursus tager vi udgangspunkt i træet.

Kurset henvender sig til alle, som har lyst til at blive udfordret.

Siden renæssancen har kunstnere beskæftiget sig med naturen. Først som en baggrund til billedets egentlige handling, siden som et selvstændigt motiv.

Nogle gange er naturen/landskabet et helt konkret sted. Andre gange et nærmest abstrakt virvar af farver eller et ”indre landskab”, der udtrykker en mental tilstand.

På dette kursus tager vi udgangspunkt i træet: Det kan være det enkeltstående træ, det forkrøblede træ, det vindblæste træ, det gamle frønnede træ, det svampebesatte træ, det ormædte træ, det sygdomsramte træ – og måske bliver træet til en hel skov. Måske har du et træ i haven, som betyder noget særligt eller måske vender du altid tilbage til det samme træ, når du går tur i skoven.

I litteraturen og kunsten optræder træerne ofte – måske som symbol på evighed og liv. Måske som symbol på livets cyklus eller døden. Eller som kærlighedstræet med flotte røde æbler, mens oliventræet ofte repræsenterer fred og rigdom.

I H.C. Andersens ”Fyrtøjet” gemmer der sig et helt univers i det gamle træ, Pippi Langstrømpe gemmer sodavand i havens træ, til jul hænger vi pynt på træet og danser rundt om det. Træerne er alle vegne og uden træer ingen mennesker. I denne uge skal du male dem, måske et – måske flere, måske som silhuet, måske bare skyggen eller et udsnit af nogle grene. Medbring gerne fotos af træer på afstand eller zoomet ind på bark og overflade eller fotos taget i fugle- og frøperspektiv.

Kig på kunstnere som Caspar David Friedrich, P.C. Skovgaard, Eske Kath, Benny Dröscher, Edvard Munch, David Hockney mm.

MATERIALER
Højskolen har en lille butik, hvor du kan købe lærreder, maling og pensler.

UNDERVISERE
Bente Stamp og Kristine Hellesøe Appel

  • Engelsholm billedkunst langt kursus
  • Engelsholm billedkunst langt kursus
  • Engelsholm billedkunst langt kursus
  • Engelsholm billedkunst langt kursus

PRAKTISK

Kort om opholdet:
Under opholdet indkvarteres du på enten dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger: Stuehuset, Fæstalden og Slottet. Hver bygning bidrager til opholdet med sin egen unikke charme og fordele.

Har du spørgsmål om vores kurser?
Så send en mail til engelsholm@engelsholm.dk eller ring til os på tlf. 7588 3555.