Skip to main content
Maleri billedkunst Engelsholm Højskole kort ugekursus

Farver og maleri – venteliste

Farver er maleriets sjæl. En kraft i hvilken der bor en egenskab til at kommunikere følelser, der overskrider sproget, og hvor der opstår et mellemrum – en resonans – mellem den der maler og den der iagttager.I denne uge har vi fokus på komposition, farver og deres effekter. Vi undersøger farvemetoder og farveteorier, virkemidler og nye erfaringer der udfordrer og beriger din tilgang til dit udtryk. Vi sætter også fokus på harmonier og kontraster, optiske virkemidler, illusion, stemninger og kraft.

Malerkurset på Engelsholm Højskole er en uge, hvor vi omgiver os med farver, og hvor vi fordyber os i fællesskab i de smukke rammer på og omkring Engelsholm slot. Du får udvidet din maleriske palette, og gennem oplæg, sparring og samtaler omkring dit arbejde tager vi springet og går nye veje. Der vil være inspirationsoplæg om kunstnere, og du får tilført nye værktøjer til din “værktøjskasse” i form af materialer og maleteknikker. Vi igangsætter og forsyner dig med masser af inspiration og ideer til at arbejde med dine værker gennem oplæg og personlig vejledning, hvor udgangspunktet altid er dit maleri.

MATERIALER
Medbring gerne fotos, billeder, objekter, digte, nyheder osv., som inspirerer dig. Desuden bør du medbringe lærreder, akrylmaling, diverse pigmenter, farvemedier og pensler.

Af farver medbring minimum hvid, rød, blå og gul. Derudover er det en god ide også at medbringe Paynes grå, Prussian blå, Van dyke brun og gul okker. Men medbring også gerne flere farver. Så kigger vi på dem sammen. 
Lærred, akrylmaling og (et lille udvalg af) pensler kan købes på højskolen.

Kurset er for alle – nybegyndere såvel som øvede malere.

UNDERVISERE
Pernille Mouritzen og Mia-Nelle Drøschler

Engelsholm billedkunst langt kursus
Engelsholm billedkunst langt kursus
Engelsholm billedkunst langt kursus
Engelsholm billedkunst langt kursus

PRAKTISK

Kort om opholdet:
Under opholdet indkvarteres du på enten dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger: Stuehuset, Fæstalden og Slottet. Hver bygning bidrager til opholdet med sin egen unikke charme og fordele.

Har du spørgsmål om vores kurser?
Så send en mail til engelsholm@engelsholm.dk eller ring til os på tlf. 7588 3555.


PRAKTISK

Engelsholm Højskole er Danmarks kreative og kunstneriske højskole.

Tag på højskole på det historiske Engelsholm slot i hjertet et af de smukkeste områder i Danmark.

Syng morgensang i Riddersalen, tag et morgendyp i slotssøen eller en gåtur i parken og fordyb dig i vores nyindrettede værksteder. 

ENGELSHOLM

  • Brug værksteder 24-7

  • Mulighed for enkeltværelse*

  • Mad med lokale råvarer og økologi

Engelsholm Højskole - slottet og parken

Fordybelse

Fællessskab