Skip to main content

MOMENTUM – Venteliste

Bliv bedre til at kunne give udtryk for dit eget personlige univers igennem maleri. Hvordan kan vi åbne døren for andre ind til det, som bevæger os?

Noget sætter os pludselig i gang. Vi mindes om noget, som er meget betydningsfuldt for vores selvfølelse. Det er både en tilbageskuen og en fremadskuen.. ‘Es hat Klick gesagt’ skulle Walter Benjamin have betegnet denne erfaring.

ERINDRINGENS NÆRVÆR

Vi standser op – noget gør indtryk, men hvorfor? Det kan være noget helt almindeligt, som får os til at stoppe op. Der gemmer sig en hemmelighed. Noget Unheimlich måske? En erindring, der med et bliver nærværende og nutidig. Det er ikke en nostalgisk tilbageskuende følelse, men en drivkraft, som fylder os. Det kan sættes i gang af et glimt af et ansigt, et familiebillede, en gade, et rum, et træ, et lys, en særlig farvekombination, et kirsebær, et tilfældigt billede på google, et krat, en skygge, et facebook-opslag, en historie, en stol, en følelse, en bil, en ferie, et hus.

Ved fx at male et motiv bevidstgøres man om, hvad der er ved dette indtryk, som betyder noget. Man prioriterer i processen både ubevidst følelsesmæssigt og også bevidst konceptuelt. Noget er vigtigere end andet.

KUNSTENS MODSTAND

På kurset vil vi prøve at tydeliggøre det, vi gerne vil udtrykke ved at indarbejde en modstand i udtrykket: Det kan være et mønster, sløringer, en modfarve, et modbillede, overmalinger, noget forkert, en tekst, en spejling, en skygge … Alt er i spil, ingen regler, man må gerne snyde, der er ingen sandheder. Alt gælder, hvis det kan frigøre et interessant værk. Kan man fx give et mere præcist indtryk af en person ved at undlade at lave et billede med ansigt med øjne næse og mund.

IDEER OG INSPIRATION

Der vil derfor være 100% fokus på at arbejde ud fra egne ideer og individuel vejledning. Dette er ikke et teknisk kursus, hvor man lærer nogle hurtige fif & tricks til at lave et lækkert maleri. Hver dag vil starte med et inspirerende indspark, evt. en lille opgave, en øvelse eller små oplæg fra kunsthistorien og samtidskunsten. For at få det optimale ud af kurset vil bestræbelsen være en løbende fælles gennemgang og konstruktiv kritik af, hvordan arbejdet med egne ideer går.

Det vil være klogt inden kursets begyndelse at have tænkt over, hvad der kan danne udgangspunkt for inspiration. Noget som vækker en særlig følelse eller fascination. Det være sig rationel eller irrationel. Medbring objekter, billedmateriale (fotos, udklip), tekster og lign.

STATEMENT

Vi er ikke iPhones, der bare kan opdateres. Mennesker er gamle organismer. Vi husker alle slags irrationelle og følelsesmæssige ting, der får os til pludselig at stoppe og undre os, tænke, drømme, huske… Vi er tiltrukket af uforudsigelige underlige ting og nogen vil hævde, at det forhindrer os i at nå det, vi ønsker, men jeg tror, ​​denne irrationalitet rent faktisk åbner for unikke muligheder. Den uforudsigelighed i vores natur gør os kreative og kombinerer ting, som vi via logikken ikke ville nå frem til.

MATERIALER
Medbring meget gerne dit eget malergrej, lærreder, malertape, lineal, blyanter m.m. Skolen har en lille butik, hvor du kan købe basisvarer: pensler, lærreder og maling.

Engelsholm maleri kort kursus ugekursus
Engelsholm billedkunst langt kursus
Engelsholm maleri kort kursus
Engelsholm billedkunst langt kursus

PRAKTISK

Kort om opholdet:
Under opholdet indkvarteres du på enten dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger: Stuehuset, Fæstalden og Slottet. Hver bygning bidrager til opholdet med sin egen unikke charme og fordele.

Har du spørgsmål om vores kurser?
Så send en mail til engelsholm@engelsholm.dk eller ring til os på tlf. 7588 3555.