“DET BARE DAMER …”

Kunstnere har til alle tider været fascineret af kvindekroppen. I denne uge tager vi kvindekroppen under kærlig behandling

Kom på malerkursus på Engelsholm Højskole. Et ugekursus på på sommerhøjskole, hvor vi fokuserer på kvindekroppen i kunsten. Fordybelse og fællesskab i vores malersalen og i de smukke rammer på Engelsholm slot.

KUNST, KROP OG KVINDER
Kunstnere har til alle tider været fascineret af kvindekroppen lige fra hulemalerne – ægypterne – 1400/1500 tallets renæssancemalere – guldaldermalerne – til vores tids modernisme.

Kvindekroppen repræsenterer naturen i sin helhed og har været anvendt som symbol for hvad der rørte sig i tiden – og forvaltet på forskellig vis afhængig af kunstnerens egne behov og udtryk.

Temaet ”Det er bare damer” åbnes ved at se på kunsthistoriens fortolkninger af kvinden – en ren oase, når det gælder påklædte damer, lettere afklædte kvinder, abstrakte kvinder, kvinder tegnet som blindtegning, siddende kvinder, liggende kvinder, nøgne kvinder, dansende kvinder, kvinder ved havet, ekspressive kvinder, kubistiske kvinder, kalenderpiger, avispiger osv.

Det er en god idé at indsamle fotos og andre billeder af alverdens kvinder – fra kunstens, fra reklamens, fra avisernes og ugebladenes verden m.m. Klip ud og tag med.

Ugen byder på en vekslen mellem inspirerende oplæg, individuel og fælles vejledning og billedgennemgang, opgaver og konkrete teknikker, men du er også altid velkommen til at arbejde ud fra egne ideer.

Kurset er for alle – nybegyndere såvel som øvede malere.

UNDERVISERE
Beth Mohr og Mette Rishøj

  • Engelsholm billedkunst langt kursus
  • Engelsholm billedkunst langt kursus
  • Engelsholm billedkunst langt kursus
  • Engelsholm billedkunst langt kursus

PRAKTISK

  • VARIGHED: 1 UGE

  • START: 02.07.2023

  • PRIS: fra 4.850 DKK

MATERIALER: Medbring meget gerne dit eget malergrej, lærreder, malertape mm. Vi maler udelukkende med akrylmaling. Skolen har en lille butik, hvor du kan købe basisvarer: Pensler, lærreder og maling. Værkstedafgift på 100 kr. pr. uge

KORT OM OPHOLD: Under opholdet indkvarteres du på dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger; Stuehuset, Fæstalden og Slottet, som bidrager til dit ophold med hver deres charme og fordele. 

Har du spørgsmål om vores kurser, så ring til os alle hverdage mellem 8.00 – 14.00 på tel: 7588 3555

PRAKTISK

Engelsholm Højskole er Danmarks kreative og kunstneriske højskole.

Tag på højskole på det historiske Engelsholm slot i hjertet et af de smukkeste områder i Danmark.

Syng morgensang i Riddersalen, tag et morgendyp i slotssøen eller en gåtur i parken og fordyb dig i vores nyindrettede værksteder. 

ENGELSHOLM

  • Brug værksteder 24-7

  • Mulighed for enkeltværelse*

  • Mad med lokale råvarer og økologi

Engelsholm Højskole - slottet og parken

Fordybelse

Fællessskab

engelsholm højskole logo

ENGELSHOLM HØJSKOLE
Mail engelsholm@engelsholm.dk
Tel  +45 75 88 35 55 
(man-tors 8-14, fredag 8-13)

FORSTANDER
Jakob Bonderup
Mail jakob@engelsholm.dk
Tel +45 20 40 88 98

ADRESSE
Engelsholmvej 6
DK-7182 Bredsten