Skip to main content

ET UGEKURSUS

PÅ ENGELSHOLM

SÅDAN FORLØBER ET TYPISK UGEKURSUS
PROGRAM FOR UGEKURSUS PÅ ENGELSHOLM

Et ugekursus på Engelsholm Højskole er fordybelse, fællesskab, faglige udfordringer – på et fantastisk smukt slot og med en tratitionsrig højskole.

Et typisk ugekursus starter søndag eftermiddag med ankomst kl 16-17.30. Her starter vi med velkomst, indkvartering og rundvisning på værkstederne i løbet af aftenen.

EN TYPISK DAG

Er du morgenfrisk, kan du starte din dag med et frisk dyp i Engelsholm slotssø eller morgenstræk i slotsparken inden morgenmaden, der serveres på slottet i spisesalen mellem 7.45 og 8.15.

Klokken 8.30-9.00 samles vi i slottets riddersal og starter dagen med en sang fra højskolesangbogen, et alment dannende oplæg til inspiration og eftertanke – det kan være omkring kunst, litteratur, filosofi eller et andet emne. Det er også på morgensamlingen, du modtager fælles beskeder.

Consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et 

ARBEJDE PÅ VÆRKSTEDER

Formiddag og eftermiddag er der undervisning og arbejde på værkstedet. Det er her, du eksperimenterer og fordyber dig i dit kursus.

Har du lyst til at arbejde videre på de tidspunkter, hvor der ikke er undervisning, har du rig mulighed for det. Du har nemlig fri adgang til værkstederne døgnet rundt.

„Det er fantastisk, at der er mulighed for at arbejde i værkstedet – både, når der er undervisning og sparring med underviserne og når der er “fritid.“

Bente Pedersen, keramik

HØJSKOLEAFTEN

I løbet af ugen er der højskoleaften. Her bruger vi 1½ time sammen i riddersalen på inspiratoriske, provokerende og kunstneriske input, som fx kan være; artist talks, performances, koncerter eller foredrag.

FERNISERING OG FESTAFTEN

Den sidste aften holder vi en stor fælles udstilling og viser frem for alle de andre hold, hvad vi har lavet i løbet af ugen. Vi starter med ferniseringen med en drink og går derefter rundt og ser, hvad de andre kursister har lavet.

Efter ferniseringen er der festmiddag i den smukke riddersal, hvor vi hygger os sammen, inden der dagen efter tjekkes ud senest kl. 9.00 på værelserne og afgang 9.30 efter morgensamling.

Consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et 

MAD MED MENING

Vi elsker det gode måltid som samling for fællesskab og gode snakke. Vores dygtige køkkenfolk søger for lækker og varieret mad hele ugen med fokus på økologi og gode lokale råvarer.

Kl. 7.45 og 8.15 Morgenmad i spisesalen med friskbagt brød og 

Kl. 12.00 Frokost i spisesalen eller tag det med ud i slotsparken, hvis vejret tillader det. 

Kl. 15.oo Eftermiddagskaffe med kage eller brød.

Kl. 18.00 Aftensmad i spisesalen.

Kl. 21.00 er der aftenkaffe, som du kan nyde i spisesalen og avisstuen.

SÆRLIGE HENSYN: Hvis du har fødevareallergier eller er vegetar/veganer, så skriv det, når du melder dig til, så søger vi for lækker forplejning, der passer til dine behov. 

Velkomstbrev med praktiske oplysninger udsendes ca. tre uger før kursets begyndelse. Ret til ændringer i program forbeholdes.