Skip to main content
David Ramirez Engelsholm Højskole Billedkunst
GÆSTEUNDERVISER

DAVID RAMIREZ

David arbejder med genbrug, og bruger en bred skala af materialer i sit arbejde. Han skubber til materialernes grænser, i stedet for at lade sig begrænse af dem.

Fag: Billedkunst

Kort og råt:

David eksperimenterer, i sit arbejde med billedkunsten, med en bred skala af materialer. Det er især vigtigt for ham ikke at lade sig begrænse af materialerne. Særligt muligheden for at udfordrer og skubbe til materialernes grænser og bryde med deres traditionelle anvendelse, mener han kan være med til at fremmedgøre arbejdet med kunsten. 

Han går meget op i at arbejde med genbrugsmaterialer, gerne fundet på gaden, da de allerede har en historie. De har allerede været i kontakt med og i brug af andre mennesker. Han udtrykker sig gennem mange andre kunstformer end billedkunst; maling/tegning, animationsfilm, installationer, performance art m.fl. Det er vigtigt for ham at hans arbejde ikke fremstår perfekt, og ligger vægt på, at det ikke skal kunne holde forevigt. I stedet har han fokus på at bruge menneskets skrøbelighed til at lave rå og uperfekte værker. 

David har fokus på at kreerer kunstværker som almindelige mennesker, han møder på sin vej, kan relatere til. Det gør han gennem værker der beskriver probemer, frustrationer mv. som vi alle møder. 

Han har en demokratisk tilgang til kunsten. Det skal ikke kun være værdifuldt for et udsnit af etablerede kunst connoisseurs. 

Det er vigtigt for David at arbejde med de menneskelige følelser som tema; kollektive og generelle følelser, men fra et perspektiv den enkle kan relaterer til. 

Følg David på:

www.davidramirez.dk