Skip to main content
Jesper Bodilsen Engelsholm Højskole Sammenspil Kontrabas
GÆSTEUNDERVISER

JESPER BODILSEN

Jesper Bodilsen, betragtes, med stor fingerfærdighed og en fejlfri intonation, som en af de bedste nye bassister i Europa.

Fag: Sammenspil og kontrabas

Kort og råt:

Jesper Bodilsen har turneret over hele verden og musikkritikere skriver bl.a.:”Ligesom NHØP har Bodilsen en varm lyd, stor fingerfærdighed, næsten fejlfri intonation og en aura af ro selv i midten af vulkanudbrud.

Han er en lyrisk musiker, hvis smarte linjer udfolder sig med lethed “(JAZZTIMES, US)”

Jesper Bodilsens basspil fortsætter fortællingen om Danmark som landet med de store bassister” (The Age, AUS)

I 2004 modtog Jesper Bodilsen Django d’Or-prisen som “Performer OfThe Year.

Udover at have spillet med Mr. “Taste” – den legendariske trommeslager Ed Thigpen i mere end 10 år har Jesper Bodilsen også spillet og optaget med andre fantastiske musikere som: Joe Lovano, Brad Mehldau, Bill Frisell, Gregory Porter, Jeff “Tain” Watts, Lee Konitz, Marc Turner, Stefano Bollani, Lionel Loueke, Gino Vanelli, Phil Woods, Tom Harrell, Joey Calderazzo, Dino Saluzzi, Jimmy Heath og Benny Golson, James Moody, Horace Parlan, Duke Jordan, John Abercrombie, Enrico Rava, Paul Vertigo, Seamus Blake og Paulo Fresu.

Han har medvirket på mere end 100 albums og på mange af dem også som producer. Som leder og medleder har han indspillet flere albums.
Trioen med pianisten Stefano Bollani og Morten Lund har udgivet 2 album på det prestigefyldte ECM-label.
Trioen betragtes som en af de bedste europæiske trioer lige nu med jobs på de vigtigste festivaler i Europa og et engagement på den legendariske jazzklub Birdland i NewYork.

Pressen skrev: “Stone In The Water giver endelig trioen den internationale eksponering, den fortjener – det er årets mest sublime klavertriooptagelse, hvor stilhed og underdrivelse er lige så kraftfulde som den virtuositet, der understreger denne gruppes exceptionelle interne forståelse. (Allaboutjazz.com US)

Se mere til Jesper her:

www.jesperbodilsen.dk