Skip to main content
Jesper Riis Engelsholm Højskole Sammenspil Trompet
GÆSTEUNDERVISER

JESPER RIIS

Jesper har inspillet soundtracks til store danske film, og komponeret og arrangeret til orkestre på både den danske og internationale musikscene.

Fag: Sammenspil og Trompet

Kort og råt:

Jesper Riis, f. 1969, er trompetist, komponist, arrangør og dirigent.

Jesper har igennem de sidste 22 år turneret og indspillet med en lang række etablerede navne på den danske og internationale musikscene, hvor hans farverige, temperamentsfulde trompetspil har gjort ham til en meget eftertragtet musiker.

Han blev efter 2 års MGK i Kolding optaget på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København hvor fra han dimitterede i 1994.

Det sidste år af konservatorietiden tilbragte JR på Florida Internation University, hvor han studerede ved den legendariske cubanske trompetist, Arturo Sandoval.

Studerede fra 1996-98 på en 2-årig komponist/arrangøruddannelse ledet af Bob Brookmeyer.
I november 2000 udkom cd ́en CELLULAR – JR’s første soloudspil. CELLULAR blev året senere nomineret til en Danish Music Award.

I 2002 modtog JR Django D’or prisen som Jazz Performer of the Year.

KOMPONIST OG ARRANGØR

Hans rigt varierede trompetspil kan endvidere høres på et hav af udgivelser og flere soundtracks – heriblandt den prisbelønnede danske film ”Bænken” og ”En kort en lang”.

JR har komponeretmusik til The Orchestra, Kristiansand Symfoniorkester, Prinsens Musikkorps, Bergen Brass Band.
I de seneste 12 år har JR været en særdeles benyttet arrangør for bl.a. DR Big Bandet, Kringkastingsorkesteret (N), DR Underholdningsorkester. Stort set alle de danske symfoniorkestre, Aarhus Jazz Orchestra, Bohuslän Bigband (S), WDR Bigband (Tyskland), Slesvigske, Prinsens og Den Kongelige Livgardes Musikkorps.

JR har også en mangeårig karriere som dirigent. Bl.a. på en række projekter og cd-indspilninger med DR BigBandet og solister som Richard Bona, Robben Ford, Eivør Palsdottir, Larry Goldings, Joey Calderazzo m.fl.

Se mere om Jesper her:

www.jesperriis.dk