Skip to main content
Magda Giannikou Engelsholm Højskole Sammenspil Komposition Sang
GÆSTEUNDERVISER

Katharina “Tini” Thomsen

Fag: Saxofon og sammenspil

Kort og råt:
“Rising Star” Tini Thomsens seneste projekter, der i øjeblikket tager European Festival Circuit med storm, er MaxSax med Tom Trapp, Mark Haanstra, Joost Kroon og Nigel Hitchcock (Incognito, Mark Knopfler) og saxofonkvartet Q4 med Fiete Felsch, Nigel Hitchcock og Björn Berger.

Den prisvindende musiker, arrangør og komponist Tini blev inspireret til at begynde at spille saxofon efter at have forelsket sig i Tony Curtis i ‘Some Like It Hot”, da hun kun var 13. Startede på tenorsax, men skiftede til baryton i en alder af 15. Tre år senere efter at have opdaget, at for hende var ‘lav’ ikke ‘lavt’ nok, tilføjede hun basklarinet til instrumentsamlingen.

Karieren har spændt fra at spille med The Metropole Orchestra, Brussels Jazz Orchestra og NDR BigBand til at optræde med Dr John på North Sea Jazz og Montreux Jazz Festival. Bemærkelsesværdige projekter har været at indspille hendes egne prisvindende kompositioner med The Metropole Orchestra og fungere som Musical Director for det Tyske Selskab for Musik i Medicin og Forskning.

Foto: Jens van der Velde