Skip to main content
Lene Hald Engelsholm Højskole Smykkedesign
GÆSTEUNDERVISER

LENE HALD

Lene har været forbi forskellige kreative fag, men endte ved smykkerne, som smykkedesigner hvor eventyret er fortsat med egen butik og værksted.

Fag: Smykkedesign

Kort og råt:

Lene Hald er smykkekunstner, hun beskriver sig selv som værende midt mellem den vilde natur og de smukke slotsparker. 

Hun er født på Limfjordsøen Mors, og voksede op i et lokalt landbrugsliv. Som ung flyttede hun til Kerteminde og senere, som voksen, flyttede hun videre til København. Hvor hun i dag har hendes egen smykkebutik og -værksted. 

Hun har bevæget sig i mange forskellige kreative retninger. Som ung ville hun være keramiker og undervise på en højskole. Derfor var hun et 1/2 år hos en Keramiker, prøvede glaspusterfaget af i 3 mdr., og gik på pottemagerskole i Sønderborg. Heldigvis for Engelsholm, udlever hun alligevel ungdomsdrømmen om livet som højskolelærer.

Og så var også lige noget, med noget teater og kreativ dans der på et tidspunkt sneg sig ind på hende, men eventyret endte jo godt, til sidst med smykkerne i centrum.

Lene er uddannet Ædelmetalsformgiver, fra Institut for Ædelmetal i København 2004. Hun har siden da haft egen virksomhed, med eget smykkebrand, og kan derfor snart fejre 20 år i faget. Hun har været en del af forskellige butikssammenslutninger, men nu er jeg landet, med eget værksted og butik, sammen med sin kollega Karen Fly på Gothersgade 99 i København.

Læs mere om Lene på www.lenehald.dk