Skip to main content
Mette Rishøj Engelsholm Højskole Maleri
GÆSTEUNDERVISER

Mia-Nelle Drøschler

Fag: Maleri

Født 1978. Uddannet ved Goldsmiths Fine Art i London (2010).

Mia-Nelle Drøschler arbejder inden for det tværfaglige felt maleri, skulptur, tegning, performance og tekst.

Hendes arbejde er dybt forankret i åndelighed, natur og psykologi. Med en passion for at udforske kompleksiteten af den menneskelige oplevelse, skaber hun kunst og skriver værker, der dykker ned i sindets og sjælens indre.

Drøschler´s tilgang til sin kunst og forfatterskab er inspireret af hendes dybe forbindelse til naturen, som hun ser som en kraftfuld kraft, der kan helbrede og transformere os. Hendes værker (tegninger og tekster) har ofte naturlige billeder og temaer, såsom planter, dyr og landskaber, som tjener som symboler for den åndelige rejse, vi alle foretager os.

Drøschler udforsker også den indre funktion af det menneskelige sind og følelser i sit arbejde. Hendes værker berører ofte temaer som identitet, selvopdagelse og søgen efter mening og giver indsigt i de psykologiske processer, der former vores liv.

Drøschler har udstillet på en række museums og gallerier i ind- og udland fra 2010. I 2024 er hun aktuel med museumsudstillingen “Rylen på Limfjorden” på Johannes Larsen museum, samt modtaget en række legater, herunder fra Statens Kunstfond (2011, 2013, 2017, 2018 og 2022) Hun er medlem af kunstnersammenslutningen Corner og er forfatter til bogen “Lær at male” udgivet på forlaget Muusmann.