Skip to main content
billede af Nigel Hitchcock saxofon og sammenspil
GÆSTEUNDERVISER

Nigel Hitchcock

Nigel Hitchcock er af europas – hvis ikke verdens – førende saxofonister. Han spiller både tenor og alt overbevisende, samtidig med at han bevæger sig ubesværet mellem alle tænkelige genrer.

Fag: Saxofon og sammenspil

Kort og råt:
Nigel Hitchcock har spillet med en række kommercielle topnavne indenfor populærmusikken, samtidig med at han nyder anerkendelse som en ekstraordinær jazz improvisator.
Hitchcock begyndte at spille altsax i en alder af otte.
I 1982 sluttede han og hans ældre bror Clive sig til National Youth Jazz Orchestra. Efter et år overtog Nigel den ledende altstol for de næste fem år. I løbet af denne tid turnerede orkestret med forskellige musikere som Vic Damone, Buddy Greco og Al Martino.

I en alder af 16 flyttede Hitchcock til London og begyndte sin karriere som sessionsmusiker og havde også indspillet tv-jingler, filmsoundtracks og popsoloer. I 1989 sluttede han sig til den moderne saxofonkvartet Itchy Fingers. Bandet turnerede i Europa og Sydøstasien i 18 måneder. Med Itchy Fingers modtog Hitchcock tre jazzpriser: Schlitz-prisen for stigende stjerne, Cleo Laine Personal Award for bedste unge musiker og Pat Smythe (pianist) Trust-prisen. Han forlod bandet for at fortsætte som pop- og sessionsmusiker.

Nigel har optrådt med mange kunstnere, herunder Tom Jones, Wet Wet Wet, Beverley Craven, Ray Charles, Robbie Williams og Mark Knopfler og har udgivet 3 soloalbum