Skip to main content
GÆSTEUNDERVISER

Jakob Buchanan

Jakob Buchanan var den første jazzstuderende, der nogen sinde blev optaget i solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. En position, hvorfra han har været i stand til at arbejde tæt sammen med kendte kunstnere og samtidig skabe uventede konstellationer.

Fag: 

Kort og råt:
Jakob Buchanan blev født i 1968 i Viby J. Han er opvokset i Rosenhøj med dansk mor og britisk far, og var den første jazzstuderende, der nogen sinde blev optaget i solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. En position, hvorfra han har været i stand til at arbejde tæt sammen med kendte kunstnere og samtidig skabe uventede konstellationer. Hans tidlige værker blev komponeret til en jazz sextet og udgivet på de to album Dreamfactory og i.

Siden 2008 har Jakob Buchanan spillet og turneret med sin kvartet i længere perioder. Perkussionisten Marilyn Mazur og guitaristen Jakob Bro har været medlemmer af Jakob Buchanan Quartet fra begyndelsen, senere bassisten Jonas Westergaard erstattede pianist Simon Toldam på det seneste kvartetalbum Some People & Some Places. Albummet blev nomineret i to kategorier ved Danish Music Awards Jazz 2014: ’Årets jazz album’ og ’Årets jazzkomponist’.

For albummet ‘Requiem’ vandt Jakob Buchanan i 2016 både en Danish Music Award Jazz for ‘Årets jazzalbum’ og ‘Årets jazzkomponist’ og Jazznyt Prisen i 2015.
Har turneret i 10 år med Marilyn Mazur Special 4 i mange år og de senere også med Norma Winstone på vokal.

Jakob Buchanan underviser i trompet og komposition på Det Jyske Musikkonservatorium og har turneret med bigbands og Mazur special 4 i Skandinavien, Tyskland, Frankrig, Schweiz, Luxemburg, Amerika, Canada og Rusland.