Skip to main content
Jacob-Bonderup-forstander
UNDERVISER

ANNE MIE BAK

Fag: Anne Mie underviser i linjefaget Fotografi

Uddannelse & baggrund
Anne Mie brænder for kunsten, fotografiet og moder natur. Hun blander gerne alle disse elementer i hendes arbejde. 

Fotografiet er noget, Anne Mie altid har med sig og noget, hun holder meget af at beskæftige sig med. Hun har fokus på, at man med fotografiet kan fange øjeblikke og situationer, fastlåse billeder i tid og rum, at man kan fange naturen før den en dag bliver ødelagt samt at man er med til at dokumentere historien og samtiden, vi lever i.

Gennem tiden er Anne Mie blevet interesseret i anderledes måder at anvende fotografiet på. Hvis man f.eks. klipper det i stykker og ændrer sammenhængen, hvordan opfattes det så? Hun smider i hendes kunstneriske virke sjældent noget ud. Det giver mulighed for at gøre noget andet med fotografiet. Måske kan man dykke ned i skitser, testprints og gamle papirrammer og give fotografiet en helt anden vinkel. 

Anne Mie har uddannet sig på Glasgow School of Art i Fine Art Photography fra 2013-2017, og har derudover afgangseksamen fra Det Fynske Kunstakademi i 2022.

Anne Mie har vundet The Alice Duncan Prize fra Glasgow School of Art i 2017 og har bla. haft solo udstillingen Plastic in Seasalt, på Grace & Clark Fyfe Gallery, Glasgow, UK. Derudover har hun udstillet sine værker på RSA New Contemporaries på Royal Scottish Academy, Edinburgh, UK og på Futureproof, Scotland House, Brussels, BE.