Skip to main content
Morten Carmer Keramik Engelsholm Højskole
UNDERVISER

MORTEN CRAMER

“For mig er højskolen et sted, hvor eleverne kan fordybe sig, afprøve nye ting og opleve ideer realiseret til resultater. Det er et mulighedslaboratorium!”

FAG: Formlab

UDDANNELSE & BAGGRUND
Morten Cramer er uddannet keramiker på Kunsthåndværkerskolen, den nuværende Designskolen Kolding, og har arbejdet på et keramisk værksted i Pondicherry, Indien. Han har ligeledes en master i Design fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.  

Morten Cramer er underviser på Keramik og Formlab på Engelsholm Højskole. Her stiller spørgsmål i værker, der udkommer i keramiske skulpturer. Det er mødet, interaktionen og udvekslingen, der udtrykkes i materialet ler.

Værkerne er ophobninger af abstrakte ytringer og figurative elementer i en pendulering mellem hverdagens modsætninger af system og kaos. Handlinger i formgivningen tager afsæt i et arketypisk element, som eksempelvis hylde, sokkel, platform…

Han går op i at eleverne kommer til afprøve ler og glasur i mange forskellige afkroge og eksperimenterende aspekter. Kan du vende din idé på hovedet? Hvad gør en kop god til kaffe? Kan du modellere smagen af ostemad?