Skip to main content

Amalie Smith – billedkunstner og forfatter

Amalie Smith arbejder med tekst og billeder i form af udstillinger, video og lyd, og har udgivet otte bøger, senest Thread Ripper (2020). Hun er optaget af, hvordan idé og materie hænger sammen, og den interesse har ført hende til emner som græsk svampedykkerdans, kødædende planter på Læsø, vævet tekstil som det digitales grundstof, sammenhængen mellem liv og ler, og farven i antik skulpturkunst.

Hun er uddannet MFA fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2015 og BFA fra samme sted i 2012. I 2014 afleverede hun speciale ved Afdelingen for Teori og Formidling. I 2009 dimitterede Amalie Smith fra Forfatterskolen.

Hendes værker har blandt andet været vist på Statens Museum for Kunst, Kunsthal Charlottenborg, ARoS, Museet for Samtidskunst, ARKEN og Lunds Konsthall og findes i samlingen på SMK, ARKEN og Holstebro Kunstmuseum. De har også været udstillet i Melbourne, London, Leeds, Reykjavik, Riga, Malmø og på Kunstmuseum Bonn i Tyskland. I efteråret 2021 blev Clay Theory udstillet på New Museum (US).
I februar 2018 blev hendes første udsmykningsopgave indviet på Ørestad Gymnasium, og i foråret 2022 blev Radio Sfæren indviet i Kanalbyen i Fredericia.
Tre af Amalie Smiths bøger er oversat til norsk og/eller svensk, kortere tekster oversat til engelsk, tysk, russisk, spansk og grønlandsk. Marble og Thread Ripper er oversat til engelsk og udgivet på Lolli Editions i 2020 og 2022.

artist talk