Skip to main content

Deniz Serinci – Israel / Palæstina konflikten

Den 7. oktober 2023 indledte den palæstinensiske Hamas-bevægelse et overraskelsesangreb på Israel. Angrebet på Israel bliver kaldt det alvorligste angreb på landet, siden en række arabiske lande anført af Egypten og Syrien angreb Israel i oktober 1973.

Med angrebet og den efterfølgende krig i Gaza startede et nyt kapitel i Israel / Palæstina-konflikten. I dette foredrag fortæller Deniz Serinci om årsag, konsekvenser og løsninger på konflikten; Israels dannelse i 1948, Seksdageskrigen i 1967, palæstinensisk terror i 1970’erne, tostatsløsning, forhindringer og årsager til den nye krig i 2023.

Deniz Serinci er en 38- årig journalist, hvis ekspertise inden for Israel-Palæstina konflikten er bemærkelsesværdig. Hans analytiske evner og dybdegående forståelse af de komplekse politiske, historiske og kulturelle aspekter af konflikten har gjort ham til en anerkendt stemme i debatten. Serinci formår at belyse de mange nuancer i konflikten, som ofte overses af mainstream medier.
Han skriver for bl.a. Jyllands-Posten og Kristeligt Dagblad, og har skrevet en række bøger, der viser hans ekspertise indenfor mellemøstlige forhold. Nogle af hans mest bemærkelsesværdige værker er:
“Terrorens kalifat – et indblik i Islamisk Stat (IS)” (2015), hvor han beskriver Islamisk Stats opståen, udvikling og verdenssamfundets indsats mod organisationen.
“Slave hos Islamisk Stat” (2017), fortæller den 27-årige irakiske ezidikvinde Ghaliyas historie, da hun og hendes søster blev taget til fange af krigere fra Islamisk Stat.
“Kurdistan” (2018), en populærhistorisk fremstilling af Kurdistans historie.
“Tyrkiet 1923-2018 – fra Atatürk til Erdogan” (2. udgave, 2018), som dækker Tyrkiets historie siden republikkens grundlæggelse.
“Fængslet – i Erdogans Tyrkiet” (2018), omhandler kupforsøget i Tyrkiet i 2016 og dets efterfølgende konsekvenser.
“Med nye øjne” (2019), skrevet sammen med Ahmed Akkari, fokuserer på en moderne og demokratisk forståelse af islam.

Foredrag