Skip to main content

Dagbogens univers

– Den fotografiske dagbog

På ugekurset “Dagbogens univers” vil vi undersøge hverdagens billeder gennem det fotografiske
medium og undersøge dets muligheder i sammenspil med tekst.

Vi skal dykke ned i, hvordan de to medier sammen kan skabe nye fortællinger og unikke personlige udtryk. I løbet af ugen vil vi udforske de mange uforudsete muligheder og ”gaver”, der gemmer sig i det mondæne, og hvordan de kan bruges til at skabe nye fortællinger og universer.

Vi dykker ned i forskellige former for fotografisk dokumentation af hverdagen, både gennem det tilfældige og iscenesatte fotografi, samt undersøge de forskellige arbejdsmetoder, vi ser hos en række fotografer, der arbejder med det fotografiske dagbogsformat, såsom Nan Goldin, Fukase, Lina Scheynious, Inuuteq Storch, Wolfgang Tillmans med flere.

Vi kommer til at bruge fotografi som redskab til at flytte dagbogsteksten ud af notesbogen og udforske, hvordan vi kan bruge teksten som et redskab til at skabe fortællinger og lede vores motiver i nye retninger. Både fotografiet og det skrevne ord har en unik evne til at udtrykke og fremsætte den intime fortælling. Vi vil arbejde med fotografi, sekventering, fortælleteknikker, erindring, friskrivning, autofiktion og det poetiske sprog både indenfor det fotografiske såvel som det litterære.

Underviser:

Engelsholm billedkunst langt kursus
Engelsholm billedkunst langt kursus
Engelsholm billedkunst langt kursus

PRAKTISK

Bemærk, at kurset starter lørdag den 3. august og slutter fredag den 9. august.

Kort om opholdet:
Under opholdet indkvarteres du på enten dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger: Stuehuset, Fæstalden og Slottet. Hver bygning bidrager til opholdet med sin egen unikke charme og fordele.

Har du spørgsmål om vores kurser?
Så send en mail til engelsholm@engelsholm.dk eller ring til os på tlf. 7588 3555.


SÆRLIGT FOR KURSET I UGE 32

Dette hold er en del af kurset TreToEngelsholm i uge 32, hvor der også er hold inden for fotografi, billedkunst, sangskrivning, musikproduktion, podcast, grafik, VJing, keramik og glaspustning.

Kurset arrangeres i samarbejde med Engelsholm Elevforening. Kursusprisen er i denne uge lidt billigere end på de øvrige værkstedskurser, vi tilbyder hen over året, da vi fortrinsvist benytter os af kompetente tidligere elever som undervisere. De er nøje udvalgt, men for nogles vedkommende er det første gang, de prøver kræfter med at undervise på Engelsholm.