Regelbrud, eksperimenter og nye fortællinger

Tilmelding åbner 1. april 2023

Hvad er fotografi egentlig for en størrelse? Og hvordan kan vi udforske og nytænke fotografiet, hvis vi slipper fantasien løs og tør eksperimentere?

Hvad sker der med et printet fotografi, når det bliver revet i stykker og sat sammen på ny? Eller når vi bryder med de klassiske regler for perfekt lyssætning, komposition og hvidbalance og giver plads til ”tekniske fejl” og nye muligheder? Eller når vi helt fjerner kameraet og leger med objekter og lys på lysfølsomt papir? Kan vi finde nye visuelle udtryksformer? Kan vi finde nye visuelle udtryksformer, og kan vi bruge de mange muligheder til at fortælle vores historier?

I denne uge kommer vi ikke (udelukkende) til at fokusere på hvad det ”gode” fotografi er. I stedet vil vi afprøve nogle af de mange alternative måder, fotografiet kan bruges på.

Vi kommer til at undersøge kreative indgange til fotografiet, og i stedet for at eliminere dem, vil vi omfavne de ”fejl”, der måtte opstå. Vi vil diskutere fotografiets fortid, nutid og fremtid med udgangspunkt i fotografer, der bruger fotografiet alternativt.
Vi berører også det klassiske fotografi for at få en forståelse af mediets historie.
I løbet af ugen vil vi lære at bruge vores kameraer på alternative måder, arbejde med printets mange muligheder og afprøve både kendte og (måske) ukendte måder at manipulere fotos.

Vi afslutter ugen med en udstilling, hvor vi får mulighed for at vise vores arbejde til de andre kursister.

Underviser
Andrea Bonderup

Undervisningen faciliteres af Andrea Bonderup, der pt. er ved at færdiggøre sin bachelor i kunstfotografi fra ”The Royal Academy of Art” i Den Haag. Andrea besidder både en stor viden inden for både det tekniske fotografi, kamerahåndtering og studiebrug, en stor nysgerrighed og elsker at udforske og lege med mediets mange muligheder.

PRAKTISK

  • VARIGHED: 1 UGE

  • START: 06.08.2023

  • PRIS: fra 4.150 DKK

MATERIALER: Værkstedsafgift 75 kr. pr. uge. Papir og print kan købes på kurset.

KORT OM OPHOLDET: Under opholdet indkvarteres du på dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger; Stuehuset, Fæstalden og Slottet, som bidrager til dit ophold med hver deres charme og fordele. 

Har du spørgsmål om vores kurser, så ring til os alle hverdage mellem 8.00 – 14.00 på tel: 7588 3555

SÆRLIGT FOR KURSET I UGE 32

Dette hold er en del af kurset TreToEngelsholm i uge 32, hvor der også er hold inden for fotografi, billedkunst, sangskrivning, musikproduktion, podcast, grafik, VJing, keramik, vild analyse og kold glas. Kurset arrangeres i samarbejde med Engelsholm Elevforening. Kursusprisen er i denne uge lidt billigere end på de øvrige værkstedskurser, vi tilbyder hen over året, da vi fortrinsvist benytter os af kompetente tidligere elever som undervisere. De er nøje udvalgt, men for nogles vedkommende er det første gang, de prøver kræfter med at undervise på Engelsholm.

SÆRPRIS FOR MEDLEMMER AF ELEVFORENINGEN

Har du gået på Engelsholm Højskole i 12 sammenhængende uger eller mere, og er du medlem af Elevforeningen, får du ugekurset til en ekstra favorabel pris. Se mere her.

I den efterfølgende weekend er der træf for tidligere elever. De har deres eget program, men nogle dukker op allerede fredag aften, så der bliver et mindre overlap, men ikke noget, der vil virke indgribende for øvrige kursister.

PRAKTISK
  • Andrea Bonderup Engelsholm Højskole kort ugekursus
  • Fotokunst Engelsholm Højskole kort ugekursus
  • Fotografi Engelsholm Højskole Kort ugekursus
  • Fotokunst Engelsholm Højskole Korte Ugekurser
  • Fotokunst Engelsholm Højskole Kort Kursus
  • Fotokunst Engelsholm Højskole Korte Ugekurser
engelsholm højskole logo

ENGELSHOLM HØJSKOLE
Mail engelsholm@engelsholm.dk
Tel  +45 75 88 35 55 
(man-tors 8-14, fredag 8-13)

FORSTANDER
Jakob Bonderup
Mail jakob@engelsholm.dk
Tel +45 20 40 88 98

ADRESSE
Engelsholmvej 6
DK-7182 Bredsten