Beskrivelse følger. Tilmelding 1. april 2023

/ / / FOTOGRAFIETS IDENTITET Vi skal nysgerrigt undersøge fotografiet, dets visuelle sprog og hvordan vi kan forene sprog og fotografi

Fotografi har mange forskellige sprog, og vi har tendens til at opfatte de visuelle udtryk forskelligt. Med et fotografi formår vi at skabe en fortælling, som ikke nødvendigvis har eksisteret før. Måske er det en følelse, en erindring, et politisk opråb eller et æstetisk behov billedet skal have. Nogle af de spørgsmål, vi i løbet af ugen uundgåeligt vil komme til at vende, er:

Hvad er det, vi fotograferer? Hvad får det os til at føle? Findes “det grimme billede” hvis man kigger objektivt på det? Hvordan kan vi skabe en visuel identitet? Kan man fortælle en historie uden at bruge ord? Hvad er fotografiets sprog?

HVEM KAN DELTAGE PÅ KURSET?

Alle med nysgerrighed til fotografiet og dets “visuelle sprog” kan være med. Man behøver ikke at have stort kendskab til det inden. Som deltager må du dog gerne have en lille forståelse for, hvad et kamera er, men det er ikke et must at have stor teoriforståelse og baggrundsviden.

ØVELSE GØR MESTER

Vi skal snakke om kunsten og om, hvad et billede kan. Vi skal prøve at snakke selve identiteten ind i billeder: Hvad ser vi? Hvad føler vi? Hvad giver billedet kant og karakter? Hvordan skabes en visuel identitet? Vi skal dykke ned i det kreative univers, hvor sprog og fotografi bliver forenet.

FYLD RYGSÆKKEN OP

Rygsækken kommer til at indeholde en større forståelse for fotografiets betydning. Udvælgelse af billeder hvis der skal præsenteres flere sammen, samt en åbenhed overfor det kreative flow. Vi kommer til at snakke om storytelling og dét at viderebringe en information rent visuelt. Et fotografisk udtryk handler ikke nødvendigvis om den tekniske manipulation eller det “perfekte” dagslys. Det handler om den historie, som skal fortælles, og de tanker der opstår.

LEARNING BY DOING

Det kommer ikke til at blive dage, hvor vi lærer teknik i studiet med lys eller store billedmanipulationer via redigeringsprogrammer – det bliver derimod 2022 Tre-To-Engelsholm Uge 32 Fotografi Therese Vadum “learning-by-doing”, diskussioner og samtaler omkring de billeder, som er blevet taget samt en præsentation for hver en lille opgave, så man kan tage noget med derfra. Vi slutter ugen af med en udstilling.

Særligt for kurset i uge 32

Dette hold er en del af kurset TreToEngelsholm i uge 32, hvor der også er hold inden for sangskrivning, musikproduktion, VJing, keramik, filosofi og ovnformet glas. Kurset arrangeres i samarbejde med Engelsholms Elevforening. Kursusprisen er i denne uge er lidt billigere end på de øvrige værkstedskurser, vi tilbyder hen over året, fordi vi her fortrinsvist benytter os af kompetente tidligere elever som undervisere. De er nøje udvalgt, men for nogles vedkommende er det første gang, de prøver kræfter med at undervise her på skolen.

Særpris for medlemmer af Elevforeningen

Har du gået på Engelsholm Højskole i 12 sammenhængende uger eller mere, og er du medlem af Elevforeningen, får du ugekurset til en ekstra favorabel pris. Se mere her.

I den efterfølgende weekend er der træf for tidligere elever. De har deres eget program, men for nogles vedkommende dukker de op allerede fredag aften, så der bliver et mindre overlap, men ikke noget specielt indgribende.

Tilmelding åbner 1. april 2023, kl. 12.00.

 • Fotografi Engelsholm Højskole Kort ugekursus
 • Fotokunst Engelsholm Højskole Korte Ugekurser
 • Fotokunst Engelsholm Højskole kort ugekursus
 • Fotokunst Engelsholm Højskole kort ugekursus
 • Fotokunst Engelsholm Højskole Kort Kursus
 • Fotokunst Engelsholm Højskole Korte Ugekurser

PRAKTISK

 • VARIGHED: 1 UGE

 • START: 06.08.2023

 • PRIS: fra 4.150 DKK

MATERIALER: Værkstedsafgift: 200 kr. pr. person. Der kan tilkøbes ekstra papir og kemi på kurset efter behov.

Der er intet krav til udstyr. Du kan godt deltage på kurset uden udstyr, da skolen råder over udstyr, der kan lånes. Det er dog en fordel, hvis du medbringer eget digitalkamera, samt egen computer med Adobe Photoshop eller Adobe Lightroom.

KORT OM OPHOLD:

Under opholdet indkvarteres du på dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger; Stuehuset, Fæstalden og Slottet, som bidrager til dit ophold med hver deres charme og fordele. 

Har du spørgsmål om vores kurser, så ring til os alle hverdage mellem 8.00 – 14.00 på tel: 7588 3555

PRAKTISK

Engelsholm Højskole er Danmarks kreative og kunstneriske højskole.

Tag på højskole på det historiske Engelsholm slot i hjertet et af de smukkeste områder i Danmark.

Syng morgensang i Riddersalen, tag et morgendyp i slotssøen eller en gåtur i parken og fordyb dig i vores nyindrettede værksteder. 

ENGELSHOLM

 • Brug værksteder 24-7

 • Mulighed for enkeltværelse*

 • Mad med lokale råvarer og økologi

Engelsholm Højskole - slottet og parken

Fordybelse

Fællessskab

engelsholm logo

ENGELSHOLM HØJSKOLE

Mail engelsholm@engelsholm.dk
Tel  +45 75 88 35 55 
(man-tors 8-14, fredag 8-13)

FORSTANDER
Jakob Bonderup
Mail jakob@engelsholm.dk
Tel +45 20 40 88 98

ADRESSE
Engelsholmvej 6
DK-7182 Bredsten

Sociale medier