Skip to main content

Iscenesat fotografi

Med inspiration fra anderkendte kunstnere, skal vi denne uge arbejde med at iscenesætte en situation, der tager udgangspunkt i en oplevelse, drøm eller situation fra jeres eget liv eller et emne, som er vigtigt i jeres liv.

Med inspiration fra kunstnere som Laurie Simmons, Sandy Skoglund, Cindy Sherman, Duane Michaels, Thomas Demand, David LaChapelle, Gregory Crewdson og Asger Carlsen skal vi denne uge arbejde med at iscenesætte en situation, der tager udgangspunkt i en oplevelse, drøm eller situation fra jeres eget liv eller et emne, som er vigtigt i jeres liv.

Iscenesat fotografi er en stilretning, der opstod i amerikansk fotografi i 1970’erne under betegnelsen “staged photography” og bredte sig til europæisk fotografi. Eksempler på iscenesat fotografi ses blandt andet i 1800-tallets tableaufotografi, i pictorialismen og i surrealismen.

Iscenesat fotografi opstod som en reaktion på den udbredte opfattelse af fotografiet som et objektivt, virkelighedsafspejlende medium og som en del af den kunstneriske opbrudstid i 1960’erne. Der lægges vægt på et teatralsk udtryk, og fotografierne er ofte studieoptagelser med brug af modeller. Motiverne kan være groteske eller manierede, som det ses hos kunstnere som Joel-Peter Witkin, Andres Serrano og Jan Saudek.

Kønspolitiske temaer berøres også, som det ses hos Laurie Simmons, eller der refereres til massekulturen, som det gøres hos Cindy Sherman, eller til drømme og det ubevidste, som det ses hos Duane Michals.

Vi skal ikke skabe kunst med kameraet, men derimod bruge kameraet som et redskab i skabelsen af kunst.

UNDERVISER:
Anne Mie Bak

  • Fotografi Engelsholm Højskole Kort ugekursus
  • Fotokunst Engelsholm Højskole Korte Ugekurser
  • Fotokunst Engelsholm Højskole kort ugekursus
  • Fotokunst Engelsholm Højskole kort ugekursus
  • Fotokunst Engelsholm Højskole Kort Kursus
  • Fotokunst Engelsholm Højskole Korte Ugekurser

PRAKTISK

Kort om opholdet:
Under opholdet indkvarteres du på enten dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger: Stuehuset, Fæstalden og Slottet. Hver bygning bidrager til opholdet med sin egen unikke charme og fordele.

Har du spørgsmål om vores kurser?
Så send en mail til engelsholm@engelsholm.dk eller ring til os på tlf. 7588 3555.


Engelsholm Højskole er Danmarks kreative og kunstneriske højskole.

Tag på højskole på det historiske Engelsholm slot i hjertet et af de smukkeste områder i Danmark.

Syng morgensang i Riddersalen, tag et morgendyp i slotssøen eller en gåtur i parken og fordyb dig i vores nyindrettede værksteder. 

ENGELSHOLM

  • Brug værksteder 24-7

  • Mulighed for enkeltværelse*

  • Mad med lokale råvarer og økologi

Engelsholm Højskole - slottet og parken

Fordybelse

Fællessskab