Engelsholm Holm Korte Kurser

Beskrivelse følger. Tilmelding 1. april 2023

/ / / FEMINISTISK KERAMIK Vi skal arbejde med feministisk keramik, udtrykt gennem kaffestellets visuelle forandring og ændringen i det det gennem tiden har repræsenteret.

Der arbejdes på dette kursus med udgangspunkt i den forandring, der lige nu er ved at ske i vores samfund og hos det enkelte menneske. Ordet feminisme bør i denne kontekst forstås som lige stilling og lige muligheder uanset køn. Kurset tager fat i at undersøge begrebet feminisme, og dette er udgangspunktet for at transformere og bearbejde holdninger og anskuelser til visuelle udsagn i en kunstnerisk eller design kontekst.

HUSMODEREN OG KAFFESTELLET

Udgangspunktet er kaffestellet som billede på husmorderen fra før kvindernes stemmeret, over husmødrene i mellemkrigstiden, over kvinden som både husmor og arbejder i 1960 og 70erne, og til denne vores samtids kvinderoller: Hvilken indflydelse har det på kaffestellet, og det som kaffestellet repræsenterer?

Hvad er din ide? Og hvad vil du fortælle? Det er der, du starter din visuelle ekspedition. 

Du kommer til at bearbejde ideen om kaffestellet, som en parasit, der sætter sine spor i kontekst af feminisme i vores samtid.

EN VISUEL UNDERSØGELSE

Kurset åbner op for en dybere visuel undersøgelse af begrebet feminisme.

Kurset giver både mulighed for at arbejde med leret som et kunstnerisk udtryk eller for at arbejde med leret som design, det vil sige med udtryk og funktion, eksempelvis i en kop eller vase.

Dine ideer og intentioner vil styre valg af teknik.

Der indledes med forskellige afprøvninger, der vil åbne for ideer, og måder at bearbejde ideer og intentioner til visuelle udtryk.

UNDERVISER

Morten Cramer

SÆRLIGT FOR KURSET I UGE 32

Dette hold er en del af kurset TreToEngelsholm i uge 32, hvor der også er hold inden for fotografi, billedkunst, sangskrivning, musikproduktion, podcast, grafik, VJing, keramik, vild analyse og kold glas. Kurset arrangeres i samarbejde med Engelsholm Elevforening. Kursusprisen er i denne uge lidt billigere end på de øvrige værkstedskurser, vi tilbyder hen over året. Fordi vi her fortrinsvist benytter os af kompetente tidligere elever som undervisere. De er nøje udvalgt, men for nogles vedkommende er det første gang, de prøver kræfter med at undervise her på skolen.

SÆRPRIS FOR MEDLEMMER AF ELEVFORENINGEN

Har du gået på Engelsholm Højskole i 12 sammenhængende uger eller mere, og er du medlem af Elevforeningen, får du ugekurset til en ekstra favorabel pris. Se mere her.

I den efterfølgende weekend er der træf for tidligere elever. De har deres eget program, men for nogles vedkommende dukker de op allerede fredag aften, så der bliver et mindre overlap, men ikke noget specielt indgribende.

Tilmelding åbner 1. april 2023, kl. 12.00

 • Engelsholm keramik kort kursus
 • Engelsholm Højskole keramik kort kursus ugekurser
 • Engelsholm Højskole Keramik kort kursus ugekursus
 • Engelsholm keramik kort kursus ugekursus
 • Kort kursus keramik Engelsholm Højskole ugekursus
 • Engelsholm kort kursus keramik

PRAKTISK

 • VARIGHED: 1 UGE

 • START: 06.08.2023

 • PRIS: fra 4.150 DKK

MATERIALER: Medbring arbejdstøj. Ler købes på værkstedet. Der må ikke medbringes eget ler.
Desuden skal du påregne en udgift på 200 kroner til brændinger.

KORT OM OPHOLD: Under opholdet indkvarteres du på dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger; Stuehuset, Fæstalden og Slottet, som bidrager til dit ophold med hver deres charme og fordele. 

Har du spørgsmål om vores kurser, så ring til os alle hverdage mellem 8.00 – 14.00 på tel: 7588 3555

PRAKTISK

Engelsholm Højskole er Danmarks kreative og kunstneriske højskole.

Tag på højskole på det historiske Engelsholm slot i hjertet et af de smukkeste områder i Danmark.

Syng morgensang i Riddersalen, tag et morgendyp i slotssøen eller en gåtur i parken og fordyb dig i vores nyindrettede værksteder. 

ENGELSHOLM

 • Brug værksteder 24-7

 • Mulighed for enkeltværelse*

 • Mad med lokale råvarer og økologi

Engelsholm Højskole - slottet og parken

Fordybelse

Fællessskab

engelsholm logo

ENGELSHOLM HØJSKOLE

Mail engelsholm@engelsholm.dk
Tel  +45 75 88 35 55 
(man-tors 8-14, fredag 8-13)

FORSTANDER
Jakob Bonderup
Mail jakob@engelsholm.dk
Tel +45 20 40 88 98

ADRESSE
Engelsholmvej 6
DK-7182 Bredsten

Sociale medier