Skip to main content

VideoLab

Optiske illusioner fra 1800-tallet!

På dette års VideoLab eksperimenterer vi med Pepper’s Ghost, en type optisk illusion, der får levende billeder til at svæve i luften. Teknikken bruges i dag i alt fra TV-produktioner, museumsinstallationer til scenekunsten, og er meget nem at komme i gang med at bruge.

På kurset skal vi bygge videoskulpturer med plexiglas, projektorer og skærme, både i stor og lille skala. Vi arbejder på computer med software som DaVinci Resolve og MadMapper, men skal også i gang med hobbyknive, tape og saks for at lave vores illusioner.

Vi arbejder på kurset hen imod at lave en udstilling af vores processer og resultater for de andre deltagere på Tre-To-Engelsholm.

Kurset er afledt af praksis på Engelsholm Højskoles linje Audiovisuel Kunst & VJing, og mange af de redskaber og metoder, der tages i brug, kommer derfra. Kurset tilrettelægges således, at nybegyndere kan prøve kræfter med videokunst, mens øvede kan udnytte den brede palette af udstyr, Engelsholm råder over.

Du kan enten være visuel kunstner, der vil tilføje en færdighed til din værktøjskasse, eller totalt nybegynder indenfor visuals. Hvis du har en computer, et kamera eller noget andet du tænker kunne give mening at tage med, er du meget velkommen, men det er ikke et krav.

Værkstedsafgift på 150 kr. pr. uge (lidt højere afgift pga. materialer).

Underviser:

Marius Nielsen

Hvis du har spørgsmål til kurset, er du velkommen til at skrive til Marius på marius@engelsholm.dk.

  • Engelsholm billedkunst langt kursus
  • Engelsholm billedkunst langt kursus
  • Engelsholm billedkunst langt kursus

PRAKTISK

Bemærk, at kurset starter lørdag den 3. august og slutter fredag den 9. august.

Kort om opholdet:
Under opholdet indkvarteres du på enten dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger: Stuehuset, Fæstalden og Slottet. Hver bygning bidrager til opholdet med sin egen unikke charme og fordele.

Har du spørgsmål om vores kurser?
Så send en mail til engelsholm@engelsholm.dk eller ring til os på tlf. 7588 3555.


SÆRLIGT FOR KURSET I UGE 32

Dette hold er en del af kurset TreToEngelsholm i uge 32, hvor der også er hold inden for fotografi, billedkunst, sangskrivning, musikproduktion, podcast, grafik, VJing, keramik og glaspustning.

Kurset arrangeres i samarbejde med Engelsholm Elevforening. Kursusprisen er i denne uge lidt billigere end på de øvrige værkstedskurser, vi tilbyder hen over året, da vi fortrinsvist benytter os af kompetente tidligere elever som undervisere. De er nøje udvalgt, men for nogles vedkommende er det første gang, de prøver kræfter med at undervise på Engelsholm.