Skip to main content

Hvordan opstår sange ud af den blå luft?

Det ene øjeblik er alt ved det gamle, det næste sidder du med en idé der vrider sig i dine tanker og følelser; en idé der har potentiale til at forandre dig og din omverden.

Du kan fornemme det, vigtigheden. En proces er sat i gang som føles svær at stoppe igen. Du er fyldt med glæde, entusiasme og forventninger. Der opstår tvivl og usikkerhed. Du skal løse nogle tekniske problemer, tage beslutninger, vise nye sider af dig selv, prøve noget du ikke har prøvet før, prøve at formulere noget betyder noget, for dig.

Ja, det lyder som en kunstnerisk skabelsesproces gør det ikke? Hvor idéerne opstår ved vi ikke, men det ændrer ikke det store. Vi ved at de tager afsæt i vore menneskelige erfaringer og er et resultat af konkrete teknikker, metoder, strategier, vaner og smag m.m.

Sange opererer i vores kultur som musikalske samlingspunkter for en fælles social hukommelse. Sangen kan være skrevet af dig, af mig, af os – et ’os’ der deler følelser, tanker, historie.

SANGSKRIVERKURSUS
På Engelsholms Sangskriverkursus dykker vi ned i den nyere sangskrivnings historie; i de kompositoriske teknikker og kunstneriske strategier, sangskrivningen har benyttet sig af, særligt gennem det 20. århundrede. Via oplæg, analyser, skrivning og feedback skal vi i ugen undersøge, hvor de sange, vi skriver, kommer fra. Hvordan de er blevet til. Hvad forsøger de at udtrykke? Og er det, de udtrykker, mon stadig relevant ude i fremtiden.

FORTID OG FREMTID
De spørgsmål skal vi i fællesskab spejle i de nye lyde og ord, vi skaber. Der findes ikke rigtige og forkerte måder at skrive en sang på. Der er forskellige måder at udtrykke noget på, og man behøver ikke engang at udtrykke sig selv – det gør man helt af sig selv. På kurset handler det om at prøve nyt og få ny inspiration. Om at finde nye perspektiver på det musikfænomen, der konstant søger at lokke os til at lytte efter. Nye perspektiver på at dele det følelses- og tankeindhold vi i vores moderne livsverden navigerer i.

ERFAREN ELLER NY?
Derfor er kurset for den erfarne sangskriver, og for dén, som endnu har en sangskriver at finde i sig – vi prøver alle blot at udtrykke, hvordan vi oplever verden. På sangskriverkurset kan du medbringe, hvad du har (af udstyr som evner).

Vi bygger ovenpå dit udgangspunkt, uanset om du er vant til at skrive på konventionelle instrumenter eller producere sange elektronisk.

UNDERVISER
Bjarke Porsmose

Korte-kurser-glaspustning-galleri-2-1400x900
Korte-kurser-glaspustning-galleri-1-1400x900

PRAKTISK

Kort om opholdet:
Under opholdet indkvarteres du på enten dobbelt- eller enkeltværelse. Værelserne fordeler sig på tre forskellige bygninger: Stuehuset, Fæstalden og Slottet. Hver bygning bidrager til opholdet med sin egen unikke charme og fordele.

Har du spørgsmål om vores kurser?
Så send en mail til engelsholm@engelsholm.dk eller ring til os på tlf. 7588 3555.